• Regio
  • Bronckhorst Noord
    • - Vorden
    • - Kranenburg
    • - Wichmond
    • - Vierakker
    • - Linde
    • - Medler
    • - Wildenborch
    • - Delden
  • Bronckhorst Midden
    • - Hengelo
    • - Steenderen
    • - Baak
    • - Bronkhorst
    • - Olburgen
    • - Toldijk
    • - Rha
    • - Drempt
    • - Keijenborg
    • - Veldhoek
    • - Varssel
    • - Bekveld
  • Bronckhorst Zuid
    • - Zelhem
    • - Hummelo
    • - Hoog Keppel
    • - Laag Keppel
    • - Halle
    • - Velswijk
    • - Halle Heide
    • - Veldhoek
    • - IJzevoorde
    • - Slangenburg
    • - Overstegen
  • Zutphen-Warnsveld
    • - Zutphen
    • - Warnsveld
    • - Leesten
    • - Boggelaar
    • - Warken
    • - Gorssel
    • - Eefde
  • Ruurlo
    • - Ruurlo
    • - Barchem
    • - De Bruil
    • - Het broek
  • Lichtenvoorde
    • - Lichtenvoorde
    • - Harreveld
    • - Lievelde
    • - Marienvelde
    • - Vragender
    • - Zieuwent
  • Groenlo
    • - Groenlo
    • - Voor Beltrum
    • - Zwolle
    • - Lintvelde
    • - Hupsel
    • - Holterhoek
    • - Lievelde
    • - Avest
    • - Eefsele
    • - Het Broek
  • Specials
  • Vakantiekrant
Twitter Logo Youtube Logo Facebook Logo
Deel dit

Studenten strijden tijdens Horeca Talentendag om hoogste eer
Speurtocht naar Achterhoeks horecatalent

Gepubliceerd: 13-03-2013 18:26

Naast de wedstrijden voor studenten, werd er een wedstrijd georganiseerd waaraan leerling en leermeester gezamenlijk mee konden doen.

Ruurlo - Stichting Horecatalent Achterhoek (SHA) organiseerde dinsdag 12 maart wederom de Horeca Talentendag. Het evenement vond plaats in de Orangerie in Ruurlo. Koks, gastheren en gastvrouwen in opleiding en leermeesters streden deze dag om de prestigieuze titel ‘Horecatalent van de Achterhoek’. Doel van de wedstrijden is om de motivatie van studenten een extra impuls te geven en hen te stimuleren in hun vak. Tevens was er een ‘Info Plaza’ ingericht, waar men naast de vacaturewand, informatie over horecaopleidingen en productinformatie kon krijgen.

Aan de wedstrijden konden studenten van alle niveaus van de opleidingen kok en gastheer/gastvrouw deelnemen. Aan de hand van het niveau en het vakgebied kregen de wedstrijddeelnemers meerdere opdrachten. Een deel van de opdrachten werd vooraf uitgevoerd bij het leerbedrijf, de overige opdrachten werden ter plekke volbracht.
Naast de wedstrijden voor studenten, werd er een wedstrijd georganiseerd waaraan leerling en leermeester gezamenlijk mee konden doen. De hoofdprijs was een stage van een week bij Michelinsterren-restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle. De winnaar van de aanmoedigingsprijs mag drie dagen stage lopen bij Hotel Okura, inclusief overnachting! Hotel Okura is een vijf sterren hotel in Amsterdam. Verder waren er prachtige prijzen zoals messensets, boeken en kleding.

Hans Hulshof verzorgde een workshop ‘Koken met chocolade’. Erik te Veldhuis, hoofd voedingsdienst van Hotel en Congrescentrum Papendal gaf een demonstratie over sport en voeding. Uit eigen omgeving lieten enkele Slow Food producenten hun producten proeven. Deelnemers aan de wedstrijd kregen een opdracht om van de aanwezige ingrediënten een gerecht te maken. Alle gasten konden ook deelnemen aan de publiekswedstrijd om hun kennis te testen van de Slow Food producten. Naast informatie over deze producten was er ruimte voor enkele demonstraties.
De organisatie was in handen van de Stichting Horecatalent Achterhoek. In deze stichting zijn leerbedrijven en vakspecialisten uit de Achterhoek, alsmede het Kenniscentrum Kenwerk en het Graafschap College vertegenwoordigd. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd om het horecavak en de horecaberoepsopleidingen te promoten. Tijdens de wedstrijden brengen eveneens leerbedrijven en regionale leveranciers hun producten en diensten onder de aandacht.

Meer nieuws uit:

Klik hier voor meer nieuws uit: Ruurlo, De Bruil, Barchem en het Broek.


Dit is een artikel uit ons archief, reageren is niet meer mogelijk.