De kampioenenteams van KV 't Broek.
De kampioenenteams van KV 't Broek.

Opvallende prestaties KV 't Broek in de Achterhoekse klootschietcompetitie

Ruurlo - De stratenparkoersen van klootschietvereniging 't Broek waren de plekken waar zaterdag 18 april het klootschietseizoen 2014 – 2015 van de Achterhoekse Klootschieters Federatie werd afgesloten. Het betrof een inhaalwedstrijd waardoor clubsponsor café-restaurant Mentink onverwacht gastheer was van alle competitiespelers. Traditioneel wordt de AKF competitie gezamenlijk afgesloten voor zowel de zaterdag- als zondagspelers. Het werd een succesvol seizoen. Het derde en vierde team van KV 't Broek werden kampioen terwijl het tweede en derde team promoveren.

Het eerste team van KV 't Broek begon dit seizoen goed maar haakte halverwege helaas af voor een hoge klassering in de eerste klasse. De slotwedstrijd was weer op niveau en werd beloond met een vierde plaats. In de einduitslag werden de mannen zesde in de hoogste klasse van de AKF competitie. Evenals vorig seizoen gingen de klasse een tot en met vier naar het parkoers in Voor Beltrum en klasse vijf tot en met zeven richting Zieuwent.

In de vijfde klasse stond het vierde team van 't Broek gelijk in schoten op een tweede plaats achter koploper Dijkhoek 5. De verschillen waren de gehele competitie al gering dus de mannen maakten zich op voor een spannende ontknoping. Een week tevoren was nog een keer extra geoefend op dit parkoers om optimaal voorbereid te zijn.
In een rechtstreeks duel bleken de mannen van 't Broek goed bestand tegen de druk en werd met maar liefst vier schoten verschil gewonnen van Dijkhoek 5. Een prachtig resultaat waar het team bestaande uit Ap Ooyman, Albert Hartelman, Wim Sprukkelhortst, Tonny Hukker terecht trots op zijn.

Verrassing
Vanaf de eerste competitiedag bleek dat zowel het tweede als het derde team voor de titel konden gaan in de tweede klasse. Na de promotie van het derde team van vorig jaar mocht dit toch wel als een verrassing gezien worden. Het tweede team speelde op de zaterdag en het derde op zondag.
Elk competitie weekend was het weer de vraag welk team het beste zou zijn. Het bleef stuivertjes wisselen tot de wedstrijd in Winterswijk. Geholpen door erg slechte weersomstandigheden op zaterdag werd dit weekend het verschil gemaakt door het derde team.

De opgelopen achterstand kon ondanks verwoede pogingen niet meer door het tweede worden goed gemaakt. Intussen was de voorsprong van beide Broekse teams op de rest van de teams in deze klasse gestaag opgelopen tot twintig schoten.

Historie
De laatste competitie werd Heksenkring 1 uit Barchem de winnaar direct gevolgd door het tweede team van 't Broek. Het derde team werd derde wat voldoende bleek om de titel in de wacht te slepen.
Een mooi einde van een mooi seizoen klootschieten voor het kampioensteam bestaande uit Patrick Zieverink, Herbert Lammertink, Henk ter Haar en Wilfried Zieverink. Volgend seizoen zullen drie teams in de eerste klasse uitkomen. Dit is in de 37-jarige historie van KV 't Broek nog nooit voorgekomen.

Klein Dochteren
In tegenstelling tot de landelijke competitie lieten de mannen van klootschietvereniging Klein Dochteren er in de Achterhoekse competitie er dit seizoen geen gras over groeien. Met een voorsprong van vijftien schoten werden de Lochemers zaterdag in Ruurlo bij KV 't Broek AKF kampioen.
De twaalfde en laatste speelronde werd gewonnen door Respelhoek uit Geesteren die als tweede eindigden in de eindstand.