Ans Achterkamp (links) samen met haar medewerkster Annemiek Meulenveld.
Ans Achterkamp (links) samen met haar medewerkster Annemiek Meulenveld.

Nieuwe zaak aan de Dorpsstraat

Ans Bloemenshop donderdag geopend

Ruurlo – Ans Achterkamp opent donderdag 23 april de deuren van haar nieuwe bloemenzaak Ans Bloemenshop aan de Dorpsstraat 18. In het huurpand was tot eind vorig jaar een vestiging van Oxalis Bloemen gevestigd. Ans Achterkamp (47) uit Warnsveld is ruim tien jaar werkzaam in de bloemenbranche.

In de nieuwe bloemenwinkel biedt Ans Achterkamp een groot assortiment aan verse bloemen, planten, tuinplanten, vazen, potten en bloemdecoraties aan. "Mijn doelstelling is om de formule die de vorige exploitant voerde voort te zetten. Dus voor iedere portemonnee is er iets te koop", verklaart Ans Achterkamp die tot voor enkele weken geleden nog werkzaam was in Bloemenkiosk Van Vliet op het station in Zutphen.

Ans Achterkamp onderhoudt ook in de toekomst nog nauwe contacten met haar voormalige werkgever. "In samenwerking met Ton van Vliet doe ik de inkoop van bloemen en planten. Dat heeft zo zijn voordeel", zo verklaart Ans die in 2004 een carrièreswitch maakte door aan het Agrarische Opleiding Centrum (AOC) in Doetinchem een opleiding bloemschikken te volgen. "Na de opleiding ben ik bij Ton van Vliet gaan werken. En nu deed de kans zich voor om een eigen bloemenwinkel te starten. En die heb ik met beide handen aangegrepen."
Ze gaat de winkel samen met medewerkster Annemiek Meulenveld uit Ruurlo bemensen. Ans: "Annemiek was tot voor kort werkzaam bij Oxalis. Zij kent een groot aantal Ruurloërs en weet waar zij van houden. Ook hebben we al veel positieve reacties ontvangen van de mensen waardoor we ons nu al thuis voelen in Ruurlo." Het winkelpand ondergaat geen grote metamorfose. Een deel van de inventaris is overgenomen en de verschillende presentatieplateaus zijn hergebruikt.
Ans Bloemenshop is dagelijks open van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en telefonisch te bereiken via telefoonnummer 0573 462944. Er wordt nog gewerkt aan een website.