Feestprogramma Koningsdag Ruurlo

Ruurlo - Het feestprogramma op Koningsdag in Ruurlo is dit jaar enigszins aangepast ten opzichte van voorgaande jaren en kent enkele nieuwe elementen. Zo vinden de kinderspelen 's morgens niet meer op sportpark 't Rikkelder plaats tijdens het schoolvoetbaltoernooi, maar 's middags op het Kerkplein tijdens het festijn Kindergein. Buurtvereniging 't Broek en Omstreken organiseert vanaf De Keizerskroon een Koningsfietstocht.

Er is afscheid genomen van de traditionele lampion- en fakkeltocht. Door de verminderende belangstelling vanuit de Ruurlose jeugd heeft Oranjevereniging Ruurlo deze activiteit uit het feestprogramma geschrapt. Vaste onderdelen uit het programma zijn onder meer het schoolvoetbaltoernooi, de kinderrommelmarkt en het Oranjeconcert.

Programma Koningsdag 2015
- 09.00 - 12.00 uur: Schoolvoetbaltoernooi op sportpark 't Rikkelder georganiseerd door voetbalvereniging Ruurlo.

- 11.00- 13.00 uur: Start Koningsfietstocht vanaf De Keizerskroon georganiseerd door buurvereniging 't Broek en Omstreken.

- 13.00 - 17.00 uur: Kindergein op het Kerkplein. Op het Kerkplein wordt de kinderrommelmarkt gehouden. Er staan springkussens, spelletjes en muziek. De kinderen kunnen onder meer een kroontje kleuren of een vilten broche maken. Hebben ze in iets lekkers dan is er ranja en popcorn.
De wat oudere jeugd kan de uitdaging aangaan met een spectaculair actiespel? Voor de nieuwste tophits zorgt een DJ en natuurlijk ontbreekt het schminken niet. Kindergein is georganiseerd door Oranjevereniging Ruurlo.

- 20.30 uur: Oranjeconcert. Het achtste Oranjeconcert van de Kunstkring wordt uitgevoerd door het Estudiantina Ensemble die Cubaanse muziek ten gehore brengen. Voorafgaand aan het concert (van 19.00 tot 20.00) is er een workshop salsa dansen. Deze is gratis voor de mensen die het concert bezoeken.

Kaarten kosten in de voorverkoop vijftien euro en zijn te koop bij Everwennink en bij Groot Jebbink Bloemen. Het Oranjeconcert en de workshop is georganiseerd door de Kunstkring Ruurlo in samenwerking met Oranjevereniging Ruurlo

Het bestuur van Oranjevereniging Ruurlo vraagt de inwoners van Ruurlo op Koningsdag massaal te vlaggen.