Er werd gestart met een warming up en daarna werden er allerlei leuke voetbalspellen gedaan. Foto: PR.
Er werd gestart met een warming up en daarna werden er allerlei leuke voetbalspellen gedaan. Foto: PR. Foto: PR

Bijzondere dichtbundel

Vervolg voorpagina

Het klikt meteen tussen de twee en de samenwerking wordt een feit. Saskia introduceert vriendin en collega Angelique Bosman (47) als mogelijke illustrator. Al bij de eerste schetsen weet Margreet het zeker: "Dit heeft zo moeten zijn! Angelique voelt als geen ander wat ik met een bepaald gedicht wil zeggen en elke keer weer verrast ze ons met de ene prachtige tekening na de andere." De onderlinge chemie tussen de drie Achterhoekse vrouwen werpt haar vruchten af. Langzamerhand krijgt het boekje vorm en hebben ze meer en meer het gevoel dat "hier iets heel moois aan het ontstaan is."

Deze week is 'Ik mis je in alle kleuren' dan eindelijk van de pers gerold. Een kleurrijk boekje met 'kwetsbare en tedere gedichten over afscheid en verdriet. Omgeven door schilderijtjes van rouw', zoals de achterflap vermeldt. Bijna alle gedichten zijn geschreven voor mensen die persoonlijk met een verlies te maken kregen, maar ook anderen zullen zich er zeker in herkennen. En niet alleen volwassenen. Ook voor kinderen en jongeren vertelt 'Ik mis je in alle kleuren' in toegankelijke en beeldende taal wat verdriet met je kan doen, maar vooral hoeveel troost het kan geven om het te delen met anderen. Margreet: "Juist voor jonge mensen is het zo belangrijk, dat je ze handvatten aanreikt om hun gevoelens van verdriet, boosheid, geheimen of angst herkenbaar en bespreekbaar te maken."

Ze hoopt dat ook dit boekje zo'n handvat is en dat de gedichten, de tekeningen, maar ook de prachtige vormgeving mensen zal raken en ontroeren.

'Ik mis je in alle kleuren' is te bestellen via www.woordenpalet.nl of verkrijgbaar bij de regionale boekhandels Lovink in Lochem, Raadgeep & Berrevoets in Doetinchem, Nieuwenhuis Boek en Buro in Doesburg en Cigo Esther in Borculo. Prijs: 19,95 euro (ISBN 978-90-824424-0-3).


FC Twente Schooltour op de Kerst Zwartschool

Ruurlo - De FC Twente Kidsclub trainers bezoeken wekelijks vele basisscholen in zowel Overijssel, Gelderland en Drenthe om er samen met leerlingen van de groepen vier en vijf een sportieve, leuke en leerzame ochtend van te maken. Zo kwamen zij op woensdag 28 oktober en vrijdag 30 oktober op basisschool Kerst Zwart in Ruurlo. De FC Twente Kidsclub trainers vertelden de kinderen eerst in het kort hoe zij gezond zouden moeten leven en waarom dat zo belangrijk voor hen is. Daarna kregen de kinderen op het schoolplein van de FC Twente Kidsclub trainers een 'super gave voetbal clinic' aangeboden. Er werd gestart met een warming up en daarna werden er allerlei leuke voetbalspellen gedaan. Ook konden de kinderen aan elkaar laten zien hoe vaardig zij al met de bal zijn. Na afloop kreeg iedereen een uniek FC Twente diploma, samen met een leuke goodiebag. Het spreekt voor zich, dat zowel de trainers als de kinderen en hun leerkrachten enthousiast waren over deze leuke FC Twente Schooltour.


De Eendracht speelt 'n Pittig Wiefke

Gelselaar - Dit najaar voeren de spelers van De Eendracht 'n Pittig Wiefke op. Dit blijspel in drie bedrijven werd geschreven door de Nederduitse toneelschrijver Michael Wempner. De voorstellingen worden gegeven in zaal Florijn in Gelselaar op de zaterdagen 7 en 14 november om 20.00 uur. Zaterdag 7 november is er ook een voorstelling om 14.30 uur.

Willem is uit het bejaardenhuis gevlucht, waar zijn zoon hem had ondergebracht. Als hij een woning bekijkt, komt hij Marie tegen, die niet meer bij haar dochter wil wonen. Omdat Willem en Marie de woning allebei graag willen hebben, stelt de conciërge ze voor om er samen in te gaan wonen. Het samenwonen van twee eigenwijze oudjes is echter niet zo gemakkelijk als ze eerst gedacht hadden. Willem is nogal koppig en Marie is een pittige tante, die zich niet op de kop laat zitten.
Tot één dag voor de voorstelling kan men kaarten à € 7 bestellen bij café Florijn, tel. 0545-481283. Aan de zaal kosten kaarten € 8,00 en donateurs betalen € 6,00. Basisscholieren in gezelschap van een volwassene hebben gratis toegang.