Cursus fotografie bij Kunstkring Ruurlo. PR Kunstkring Ruurlo
Cursus fotografie bij Kunstkring Ruurlo. PR Kunstkring Ruurlo Foto: PR Kunstkring Ruurlo

Fotocursus voor beginners door Henk Viscaal bij KunstKring Ruurlo

RUURLO - Het is nog niet zo lang geleden dat men bij een vakantie, twee fotorolletjes meenam van elk 24 afdrukken. Heel selectief ging men te werk bij het maken van de foto's, want elke afdruk moest geslaagd zijn, geschikt voor het fotoalbum.

Hoe anders is dat in het digitale tijdperk. Zonder enige remming worden honderden foto's gemaakt. Thuis wordt de selectie gemaakt, waarna driekwart of zelfs meer van de gemaakte opnames wordt gedumpt in de prullenbak. Evenmin gunt de gemiddelde gebruiker zich de tijd om alle mogelijkheden van de geavanceerde foto-apparaat te doorgronden.
De Fotocursus voor beginners, gegeven door Henk Viscaal, wil mensen die bewuster willen fotograferen de helpende hand bieden. De cursus wil antwoord geven op vragen als: 'Wat kan mijn camera allemaal?', 'Hoe verbeter ik mijn foto's?' en 'Waar moet ik allemaal op letten bij het maken van het goede foto?' Met behulp van heel praktische tips wordt de vaardigheid aangebracht om van een vakantiekiekje een vakantiefoto te maken. Het bespreken van huiswerkopdrachten is een belangrijk deel van de cursus. Wanneer het weer meewerkt wordt er ook op locatie gefotografeerd. De cursus omvat acht zaterdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur. Het gaat om 28 november, 5 en 19 december, 9, 16, 23 en 30 januari en 6 februari, in het atelier van het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5. De kosten bedragen voor leden van de KKR 99 euro, voor niet-leden 110 euro. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij Lieneke Tanis, 0573 – 451245, Femia Kok, 0573 – 453090 of via de mail: cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl.


www.kunstkringruurlo.nl