V.l.n.r.: Riske Legtenberg, Martien Pater, Katja van Roosmalen en Bart Veen.
V.l.n.r.: Riske Legtenberg, Martien Pater, Katja van Roosmalen en Bart Veen.

Ondernemers presenteren inspiratieavond 'Hart voor Vorden'

Vorden - Leegstand … ieder dorp in de Achterhoek wordt ermee geconfronteerd. Maar is dat reden om bij de pakken neer te zitten? Nee, aldus de Vordense Ondernemers Vereniging en het Vordens Ondernemers Café. Zij nodigden lokale architecten, Leeflang Architectuur, Friso Woudstra Architecten en TS Architecten, uit om op 2 juli hun visie te geven op leegstaande panden in de dorpskern.

"Hun creatieve ideeën voor leegstaande panden gebruiken we als startpunt om met alle ondernemers en andere stakeholders een blik in de toekomst te werpen", legt Bart Veen, voorzitter van de VOV uit. Een paar 'zwarte gaten' markeren de Vordense winkelstraat doordat winkeliers er om verschillende manieren mee ophielden. Maar dat betekent niet dat de bedrijvigheid in Vorden minder is geworden.

Dagelijks vinden veel inwoners en toeristen hun weg naar de dorpskern. Daarnaast heeft Vorden een bruisend bedrijfsleven. Afgelopen jaren zagen veel kleine bedrijven het licht.

Toekomstgericht
"Die aspecten én het feit dat we ons dorp aantrekkelijk willen houden, was voor ons reden om te zoeken naar een creatieve oplossing", aldus Veen. "We willen de kern nieuw leven inblazen. In plaats van achterom kijken willen we toekomstgericht, blikverruimend en aantrekkelijk bezig zijn. Daarom nodigden we lokale architecten uit om hun licht te laten schijnen over de leegstaande winkelpanden."

Over de plannen die de architectenbureaus gaan presenteren, kunnen de initiators nog weinig zeggen. Martien Pater, voorzitter VOC: "We geven hen carte blanche en laten ons op 2 juli verrassen.

Alle Vordense ondernemers zijn uitgenodigd

Die avond zijn alle Vordense ondernemers, de politiek en belanghebbenden van harte welkom om mee te denken! Want willen we onze dorpskern levend houden, dan moeten we dat met zijn allen doen."

Wie geïnteresseerd is moet echter wel eigen zitmeubilair meenemen, waarschuwt hij. "Om onze boodschap kracht bij te zetten komen we samen in het pand van Sueters, Dorpstraat 15. De voormalige winkel staat leeg, er is geen meubilair aanwezig. De beste plek dus om met een schone lei te beginnen!". De avond begint om 19.30 uur.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het e-mailadres van het VOC.


info@vordensondernemerscafe.nl