Anouschka Pijnacker overhandigt adjunct-directeur Nijhuis het keurmerk.
Anouschka Pijnacker overhandigt adjunct-directeur Nijhuis het keurmerk. Foto: Bernadet te Velthuis

't Beeckland ontvangt het Challenge Day keurmerk

Vorden - Donderdag 4 juni ontving 't Beeckland het officiële Challenge Day keurmerk. Dit keurmerk is in november 2013 in het leven geroepen Alle scholen die minstens twee achtereenvolgende jaren of seizoenen voor Challenge Day hebben gekozen als middel voor verbinding en wederzijds begrip, ontvangen dit symbool.

Het keurmerk is van plexiglas waarin de naam van de school is gegraveerd. Een mooi symbool om op te hangen in de school, zodat docenten en leerlingen worden herinnerd aan de manier waarop ze graag met elkaar om willen gaan. Drie jaar geleden deed 't Beeckland mee aan de televisie-uitzending Over de streep, het bekende tv programma. Docenten en leerlingen waren onder de indruk van het positieve effect van de deelname aan het programma. Besloten werd om het project, zonder TV, op school jaarlijks voort te zetten met de naam Challenge Day. Concept en inhoud zijn hetzelfde. Zolang 't Beeckland de meerwaarde van dit concept voor zijn leerlingen ziet, keert Challenge Day ieder jaar terug op de school.

Coöperatiefonds Rabobank

Regio - Leden van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek kunnen van 15 juni t/m 15 juli hun stem uitbrengen op de voor het Coöperatiefonds ingediende projecten. Elk lid mag drie stemmen uitbrengen op drie verschillende favoriete projecten.

Dit jaar stelt Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek € 441.000,- van haar winst beschikbaar voor het Coöperatiefonds. Hiervoor is de regio verdeeld over de vijf marktgebieden: Brummen - Zutphen, Lochem - Bronckhorst, Aalten - Winterswijk, Oost-Gelre en Berkelland. Binnen elk marktgebied zijn er vijf categorieën: Sport, Scholing & Onderwijs, Zorg & Wonen, Cultuur en Stimulering werkgelegenheid. De nummers één in elke categorie ontvangen, bij realisatie, de gevraagde bijdrage uit het fonds. De nummers twee presenteren zichzelf alsnog op één van de coöperatieavonden in oktober. Ook daar zullen leden stemmen. Genomineerde verenigingen en stichtingen die niet in de prijzen zijn gevallen, maar wel aanwezig zijn op de coöperatieavond, maken alsnog door loting kans op een mooie geldprijs. Indien men wel klant is bij Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek maar nog geen lid, dan kan men tot uiterlijk 8 juli het lidmaatschap aanvragen via de website.


www.stemophetcooperatiefonds.nl