Kinderen kunnen kalfjes aaien tijdens de Open dag op Groot Brandenborch.
Kinderen kunnen kalfjes aaien tijdens de Open dag op Groot Brandenborch. Foto: Jan Hendriksen

De biologische boerderij houdt haar jaarlijkse open dag

Lekker naar boerderij Groot Brandenborch

Vorden - Biologisch boerderij Groot Brandenborch houdt zondag 21 juni haar jaarlijkse open dag. Boer Arjan Wijnstra en boerin Natasja Bekkers sluiten aan bij de landelijke open dagen 'Lekker naar de boer' van de biologische bedrijven.

Het tweetal verwelkomt u graag op hun kleinschalige melk- en vleesvee bedrijf, waarbij het achtererf voor de gelegenheid is 'omgetoverd' tot een heus marktplein. Er zijn demonstraties en proeverijen en ook voor kinderen valt er heel wat te beleven. Kalfjes aaien, kijken naar broedende zwaluwen, een koeienmasker maken of spelen in een heus strobalenhuisje. Ook is er het bio- boerderijspel - een quiz - waarbij de antwoorden op het erf te vinden zijn. De toegang is gratis, de poort is open van 10.00 tot 16.00 uur. Boerderij Groot Brandenborch is te vinden aan de Brandenborchweg 1 in Vorden (tussen Vorden en Ruurlo).

Op Groot Brandenborch wordt een deel van het werk met paardentractie gedaan. Omdat het erg leuk is om te doen en omdat paarden millieuvriendelijker zijn dan trekkers. Paarden gebruiken immers geen fossiele brandstoffen en paardenvoeten zijn veel bodem-vriendelijker dan brede trekkerbanden. Voor meer informatie: www.lekkernaardeboer.nl.