Motoren, maar ook tractoren zorgen voor spektakel.
Motoren, maar ook tractoren zorgen voor spektakel.

De Rosse Molen: luchtig openluchtspel in Lochem vol spektakel en humor

Lochem - Veel actie met motoren, auto's en tractoren, een trialbike en bovenal een flinke dosis humor. Dat zijn de ingrediënten van het openluchtspel De Rosse Molen – Trammelant op het platteland. Dit stuk gaat zaterdag 20 juni in première in het Lochemse openluchttheater en zal ook op 24, 26 en 27 juni worden gespeeld.

Henk Straalman is de schrijver en regisseur van dit luchtige openluchtspel in vijf bedrijven, dat eerder ook al onder de naam 'Pas op ni-je buren' in Hummelo werd opgevoerd.

Als 'Schuinsmarcheerders' werd het ook tien keer gespeeld in een uitverkochte Kosterskoele in Markelo. Nu herschreef hij het stuk nogmaals voor het openluchtspel in Lochem.

Het verhaal speelt zich af op het platteland van Lochem in het begin van de jaren zeventig.

Stuk al eerder in Hummelo gespeeld

De periode waarin de traditionele landbouw plaats moet maken voor de schaalvergroting. De bouw van ligboxenstallen en ook de eerste burgers die hun intrek nemen in de vrijkomende boerderijtjes zorgen voor veranderingen.

Dit geldt ook voor de familie Boerkamp. Zij hebben hun oude boerderij te koop staan. De nieuwe bewoners zijn 'stadsen' en komen voor de rust naar het platteland.

Ze hebben nog een belangrijke wens: ze willen graag wat meer grond rondom het boerderijtje. De rust op het platteland is niet zo zeker. Al tijdens hun eerste glaasje wijn in de tuin is het al raak. Ook krijgen zij nieuwe buren.

De molen wordt namelijk vrijwel op hetzelfde moment verkocht en de praktijken van deze nieuwe bewoners vallen niet bepaald in goede aarde. Of dit allemaal goed komt?

De Rosse Molen is een prachtig blijspel met een flinke dosis humor en spektakel. De kleding, het decor en de attributen zorgen voor een schitterend schouwspel in één van de mooiste openluchttheaters van het land.


Speeldata: 20, 24, 26 en 27 juni.
Theater open: 20.00 uur. Aanvang: 20.30 uur.
Entree: volwassenen - voorverkoop 10 euro, kassa 12 euro.
Kinderen tot en met 12 jaar - voorverkoop 5 euro, kassa 6 euro.
Verkoop: VVV Lochem, VVV Gorssel, Kapsalon Lamar (Laren), De Exelse Molen, Everwennink (Ruurlo), Attent Frank Bannink (Barchem), Dick Meilink (Borculo) en via de website, of voor aanvang van het spel aan de kassa van het theater.
www.openluchtspellochem.nl