Een route voert over de Hessenweg bij Hummelo. Foto Henk Wullink.
Een route voert over de Hessenweg bij Hummelo. Foto Henk Wullink.

Tijdens het evenement kan men dagelijks genieten van een muzikaal en cultureel programma

Achterhoekse Klavertje 4-daagse met interessante bedrijfsbezoeken

Hengelo - Van vrijdag 19 juni t/m maandag 22 juni wordt de eerste Achterhoekse Klavertje 4-daagse gehouden. Vanaf de fiets kan er vier dagen lang volop genoten worden van fraaie en afwisselende landschappen. Het evenement onderscheidt zich onder meer door interessante bedrijfsbezoeken onderweg en een dagelijks muzikaal en cultureel programma op het plein bij Eetcafé Jansen en Jansen in Hengelo (Gld).

De officiële opening van de allereerste Achterhoekse Klavertje 4-Daagse is op vrijdag 19 juni 2015 om 9.30 uur, waarvoor wethouder Antoon Peppelman van de gemeente Bronckhorst is uitgenodigd. Iedereen is hier van harte welkom.

Routes
De naam van het evenement verwijst naar vier verschillende routes in de vorm van een klavertje vier. Hengelo (Gld) is dagelijks het begin- en eindpunt. Deze zijn samengesteld door Henk Wullink. De lengte is 45-50 km, maar kunnen worden verkort tot 25-30 km. Ze zijn gebaseerd op het systeem van de fietsknooppunten. De routes voeren door 44 stadjes, dorpen en buurtschappen in de gemeente Bronckhorst over leuke fietspaden en zandwegen met een naastliggend fietspad. Er zijn vier stempelposten: bij de start, op twee locaties onderweg en bij terugkomst wordt afgestempeld. Voor pech met de fiets onderweg is een reparatiebusje van Slotboom Tweewielers beschikbaar.

Parkeren
U wordt in verband met overlast verzocht om de auto niet in de directe omgeving van het start- en finishterrein in het centrum van het dorp Hengelo te parkeren. Bij sportpark Elderink en het gemeentehuis van Bronckhorst kunt u gratis parkeren. Vanaf de vlakbij gelegen rotonde worden de parkeerplaatsen duidelijk met borden aangegeven. Verwijzingspijlen geven de route naar de startplaats voor de vierdaagse in het dorp aan. Tip: kom vooral met de fiets naar de start!

Inschrijving en deelnamekosten
U kunt zich bij de start tussen 8.00-11.00 uur inschrijven aan de balie naast Eetcafé Jansen &Jansen, Spalstraat 1 te Hengelo (Gld). Het is ook mogelijk om 1, 2 of 3 dagen mee te fietsen! Een tip voor gezinnen met schoolgaande kinderen is om op zaterdag 20 en/of zondag 21 juni 2015 gebruik te maken van deze dag-deelname!
Bij de balie wordt elke ochtend een nieuwe fraaie routekaart aangeboden met alle informatie voor die dag. Kosten dag-deelname: volwassenen € 5,00 p.p. (kinderen t/m 12 jaar € 2,50 p.p.). Kosten deelname aan gehele fietsvierdaagse: volwassenen € 15,00 (kinderen t/m 12 jaar € 7,50). Alle deelnemers die drie of vier dagen meefietsen ontvangen als leuke herinnering een vierdaagse speldje.

Ondersteuning
De Achterhoekse Klavertje 4-Daagse is mede tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Bronckhorst. Medewerking is verleend door Heleen Faber van Achterhoek Toerisme, VVV Bronckhorst en de vijf toeristische platforms in de gemeente. De organisatie is aangenaam verrast door de positieve medewerking van vele (toeristische) bedrijven, organisaties en instellingen, sponsoren en natuurlijk niet te vergeten de vele vrijwilligers. Van meet af aan is het initiatief voor de Achterhoekse Klavertje 4-Daagse als zeer positief ervaren.

Programma
Het onderstaande dagelijkse programmaoverzicht helpt de fietsers bij dag-deelname wellicht bij het maken van een keuze voor een bepaalde route. Geniet van het fietsen en van de mooie omgeving. U houdt nog genoeg tijd over voor bezoekjes aan speciaal voor u opengestelde bedrijven en bezienswaardigheden, soms tevens stempelpost.
Bovendien wordt op het plein bij Eetcafé Jansen&Jansen elke middag vanaf 14.00 uur een sfeervol Achterhoeks muzikale/culturele programma aangeboden met o.a. enkele markten. Ondertussen kunt u bijpraten en genieten van een hapje en drankje Al deze gezellige activiteiten zijn vrij toegankelijk voor iedereen, dus kom er vooral een kijkje nemen!


www.ak4d.nl
info@ak4d.nl