Het Oegandese Kidsgear Children's Choir  komt naar Wichmond.
Het Oegandese Kidsgear Children's Choir komt naar Wichmond. Foto: Bernadet te Velthuis

Oegandees kinderkoor geeft optreden in Protestantse kerk Wichmond

Wichmond - In de Protestantse kerk te Wichmond vindt op zondag 21 juni om 15.30 uur een optreden plaats van van het Oegandese Kidsgear Children's Choir. Dit Oegandese kinderkoor, bestaande uit 16 kinderen en jongeren in de leeftijd van 8-16 jaar, zal gedurende een klein uur een spetterend optreden geven met Afrikaanse zang en dans.

De groep is afkomstig van de basisschool Kidsgear en van de middelbare school Hoys College in Bukomansimbi, Oeganda. Het koor is voor het eerst in 2009 naar Nederland gekomen om een tournee door ons land te maken. Ook toen traden ze op in deze kerk. Ze verblijven deze keer 11 weken in Nederland en België en treden op in scholen en kerken.
Het doel van de tournee is het bekendheid geven aan het werk van stichting Up4s, het werven van nieuwe sponsors en het inzamelen van geld. Het idee is dat de kinderen van het koor zingen en dansen voor hun eigen toekomst en die van hun leeftijdsgenootjes in Oeganda. De toegang van dit optreden is gratis maar uiteraard is er de mogelijkheid een gift te doen. Rond dit optreden is er een marktje waar zelfgemaakte Afrikaanse spulletjes worden verkocht.

Voor meer informatie over de stichting Up4s, zie de website.


www.ups4.nl