Brocante op de zomermarkt van ABC Bronckhorst. Foto: abcbronckhorst.nl
Brocante op de zomermarkt van ABC Bronckhorst. Foto: abcbronckhorst.nl

Internationale Volksdansgroep Vierakker/Wichmond

Dansseizoen van start

Vierakker - Hoewel we natuurlijk heerlijk willen nazomeren, snakken vele leden van de internationale Volksdansgroep Vierakker/Wichmond weer naar dinsdag 1 september, want op deze dag start het nieuwe dansseizoen.

Dit jaar wordt extra aandacht besteed aan de Balkanlanden (vorig jaar was het Israël). De planning is namelijk om volgend jaar een dansavond te organiseren in het teken van de Balkan inclusief streekgerichte hapjes.
In december staat een kerstbal in het Ludgerus gebouw gepland samen met bevriende dansgroepen. Nieuwe leden zijn van harte welkom en mogen in de maand september kosteloos meedansen.

Er wordt in het Ludgerus gebouw te Vierakker gedanst op dinsdag van 18.00 tot 19.30 uur.


Meer informatie:
Mieke Vermeulen 0575- 511245
Stichting Welzijn Vorden 0575- 553159


Expositie van schilders uit Steenderen

Vorden - In de reeks tentoonstellingen in de Dorpskerk Vorden opnieuw een verrassende expositie. Ditmaal een collectief van twee schilders uit Steenderen: Jehad Taisan en Roelie Reiling.

Jehad Taisan (1968) is een vluchteling uit Syrië, die een jaar geleden in Steenderen is komen wonen. Hij heeft olieverf schilderen geleerd aan de kunstfaculteit van de Universiteit van Damascus van 1986 tot 1990. Hij is lid van de vereniging van Fine Artists in Syrië sinds 1990.

Hij heeft zowel in Syrië als daarbuiten veel geëxposeerd en werkte als leraar in de Schone Kunsten in Syrische Instituten en Universiteiten van 1997 tot 2012.

Zijn schilderijen zijn geïnspireerd door de antieke kunsten en beschavingen en bevatten symbolen van liefde, vrijheid en vrede.

Roelie Reiling
Roelie Reiling woont sinds vier jaar in Steenderen. Roelie is predikante-geestelijk verzorger bij 's Heeren Loo. Naast dit werk ontwikkelde ze zich tot beeldend werker, met een figuratieve, soms lyrisch abstracte stijl.

Roelie exposeert geregeld. Zij heeft o.a.geëxposeerd in de Remigiuskerk in Hengelo, Doorn, Amsterdam, Friesland en Duitsland. Haar atelier in Steenderen stond ook in 2014 open tijdens de Kunst Tien Daagse Bronckhorst. Tevens geeft zij workshops meditatief schilderen. Van haar werk zijn kunstkaarten uitgegeven.

De expositie is te zien van maandag 31 augustus t/m zaterdag 5 september 2015 in de Dorpskerk in Vorden. Openingstijden van 11.00 – 16.45 uur. Toegang vrij.


www.menroe-cards.nl
vriendenvandedorpskerkvorden.nl