Toertocht exclusief voor fietsvrouwen. Foto: Willy Hermans.
Toertocht exclusief voor fietsvrouwen. Foto: Willy Hermans. Foto: Willy Hermans

Geslaagde eerste editie Noaberfeest De Eendracht

Vorden - Afgelopen zaterdag vond op het plantsoen aan De Eendracht te Vorden het allereerste Noaberfeest plaats dat zich in een goede belangstelling mocht verheugen. Maar dat niet alleen, ook de weersomstandigheden en zomerse temperaturen werkten volop mee om er een in alle opzichten geslaagd feest van te maken. En daar ging het alle noabers natuurlijk allemaal om.

De 32 m2 sfeervol ingerichte en opgestelde partytent, beschikbaar gesteld door zwem- en recreatiebad In de Dennen behoefde niet te worden gebruikt als onderkomen, maar had inmiddels een andere bestemming gekregen. Zo stonden er allerlei gerechten klaar voor een onvergetelijke barbecue en maakten de in allerijl aangesleepte koelkasten overuren tot in de kleine uurtjes. Ook moesten alle Noabers nog flink aan de bak, want er was verspreid over de gehele Eendracht een spelcircuit uitgezet door het organisatiecomité, met als doel gezellig met zijn allen bezig te zijn. Veel gelach en hilariteit bij de diverse onderdelen waaraan men werd blootgesteld.

Iedereen genoot van dit alles en men bleef nog lang en gezellig bij elkaar deze prachtige zomeravond. Het organisatiecomité kon dan naar afloop ook niet anders constateren dat dit een vervolg moet krijgen volgend jaar, en daar was dan ook een ieder van overtuigd.


Zomercompetitie van Bridgeclub Bronkhorst

Toldijk - Hier zijn we weer, na een korte stop, met de uitslag van de zevende zomercompetitie avond van Bridgeclub Bronkhorst, donderdag 20 augustus.

Uitslag in twee lijnen, 21 paren. A-lijn: 1. Dick Brinkman & Hans Dekker 66,88%, 2. Ruud Bijlo & Dinie Hartelman 63,75%, 3. Joke Damveld & Hans Oldhoven 57,89%. B-lijn: 1. Dinie Hoftijzer & Gerrie de Goeijen 58,85%, 2. Wil en Joop ten Holder 56,77%, 3. Hermien Veenhuis & Els Westerhof 51,56%.

In de zomerbridge wordt een individuele competitie gespeeld, de volgende week wordt de winnaar hiervan bekend gemaakt. Iedere bridger kan meedoen, opgeven aan de zaal, tussen 19.00 uur en 19.15 uur. Als paar melden, kosten € 2,00 per persoon. Volgende keer: donderdag 27 augustus bij Café Restaurant Den Bremer. Donderdag 3 september is de eerste avond van de eerste competitieronde van het seizoen 2015/2016. Nieuwe bridgecursus, vervolg en/of opfriscursus, alles is (bij voldoende deelname) mogelijk.
Wilt u zelf meer leren of kent u mensen die hiervoor in aanmerking komen, spoor hen aan zich op te geven. Dit kan bij Marijke Hilderink, telefoon (0575) 464170 of bij de secretaris Bridgeclub Bronkhorst Joop Rutten, telefoon (0575) 451330.


Grenzeloos genieten van 4e editie 'Deerns op de Fietse'

Keijenborg - Op zaterdag 29 augustus organiseert toerclub Keiaosers de vierde editie van 'Deerns op de Fietse' vanuit Keijenborg in de Gelderse Achterhoek. Een unieke toertocht exclusief en alleen voor fietsvrouwen met afstanden van 75, 100 en 125 km.

Met 150 enthousiaste deerns gestart in 2012 als één van de eerste NTFU fietsclubs met een damestoertocht. Nu in 2015 uitgegroeid tot een landelijk bekend evenement, waaraan dit jaar een Italiaans tintje is toegevoegd om grenzeloos van te genieten.

Iedere dame met een fiets kan meedoen. Een geweldig leuke fietsdag met enerzijds de sportieve uitdaging en anderzijds de gezelligheid, waarbij iedereen de mooie routes in haar eigen tempo kan fietsen. Het parcours voert de deelneemsters door het afwisselende Achterhoekse landschap, het glooiende Montferland en de Duitse grensstreek met enkele klimmetjes en een pauze in het sfeervolle kasteel Bergh. De gehele dag staat, na ontvangst met koffie en thee, uitsluitend in het teken van het damesfietsen; dus de mannen kunnen thuis heerlijk aan het klussen. Eventuele pechgevallen worden snel opgelost door de aanwezige materiaalwagens. Ook is er een bikefitter aanwezig die voor elke fietser de ideale fietspositie kan aanmeten.

Trofeeën
Er is een trofee beschikbaar en een fles sprankelende Prosecco voor de grootste groep Deerns. Eveneens voor de van verst komende individuele fietsdame en de van verst komende groep die met tenminste zes fietsvrouwen aan de start verschijnt.

Inschrijven en starten
Inschrijven en starten kan op 29 augustus van 8.30 tot 10.30 uur bij Coens Tapperij, Sint Janstraat 3, 7256 BA in Keijenborg.


www.keiaosers.nl
Facebook.com/keiaosers