Oecumenische dienst in de pastorietuin van de protestantse kerk.
Oecumenische dienst in de pastorietuin van de protestantse kerk. Foto:

Mooie oecumenisch openluchtdienst en
oriënteringsrit Vierakker en Wichmond

Vierakker /Wichmond - Op zondag 23 augustus was er in Wichmond, zoals elk begin van de feestweek, een oecumenische dienst in de pastorietuin van de protestantse kerk aan de Dorpsstraat. Dit jaar het thema 'Vijftig jaar voor elkaar' met de voorgangers: Diaken Theo ten Bruin en dominee Tim Wiersum. Verena Schieven en Marise Den Bakker zongen een paar prachtige nummers.

De oriënteringsrit was weer een groot succes mede door het mooie weer waren er 368 deelnemers. De ruim 30 kilometer lange fietstocht door prachtige omgeving van Wichmond, Kranenburg, Lochem en Vorden. Door middel van aanwijzingen die men kreeg, moest men de route zo goed mogelijk fietsen. Het viel niet altijd mee, sommigen kwamen meerdere keren op hetzelfde punt voorbij.

368 deelnemers fietsten de ruim 30 kilometer

Anderen kwamen zelfs in Hengelo uit! Onderweg waren er tal van controleposten die men moest afstempelen. Ook de tijd werd bijgehouden. De rustpauze was bij eetcafé de Zonnebloem, hier werd even wat gegeten en gedronken. Na de rustpauze richting Vorden, fietsten ze verder door naar Wichmond. Bij terugkomst bij Café D'n Olde Kriet werd de officiële opening verricht door de voorzitter Freddy Hogendoorn. Hier werd verder gefeest! Al met al een zeer geslaagde eerste dag van de feestweek. De uitslag van de oriënteringsrit is zondag 30 augustus na de optocht in de feesttent. Voor foto's, zie de websites.


www.oranjefeestvierakker-wichmond.nl
www.achterhoekfoto.nl