De heren Klein Zessink en Eenink. Foto: Henk Teerink.
De heren Klein Zessink en Eenink. Foto: Henk Teerink.

Families Klein Zessink en Eenink

Historische Motor GP Eext

Hengelo/Eext - Afgelopen zondag werd in het Drentse dorp Eext voor de zestiende keer de Historische Motor GP Eext georganiseerd in samenwerking met de historische motor verenging (H.M.V.). De leden van de Vordense auto en motor vereniging (V.A.M.C.) Harrie en Roy Klein Zessink uit Hengelo Gld. deden ook mee evenals de uit Halle afkomstige Evert en Leroy Eenink.

De vier heren reden mee in de 50cc klasse en Harrie Klein Zessink startte ook nog in de pré 125cc veteranen klasse. De heren stonden versteld van het vele publiek wat naar Eext gekomen was. Dat kwam mede door het mooie startveld van de Suzuki parade. Suzuki was het thema van dit jaar. Verschillende oud Grand Prix rijders kwamen aan de start in Eext, waaronder oud TT winnaar Wil Hartog op zijn beroemde Riemersma Suzuki 500cc. De organisatie had ook de voormalige Grand Prix rijders in de 500cc John Reynolds, Steve Parrish, Boet van Dulmen en Marcel Ankone weten te strikken voor de demoraces in Eext. Gerard van der Wal kwam in actie op een Spondon TZ 350cc uit 1980. Hartog, Van Dulmen, Ankone en Van der Wal wonnen in het verleden vele races bij de Hamove op de fameuze 'Varsselring'.

Startveld Suzuki parade trekt veel publiek

De families Klein Zessink en Eenink probeerden elkaar de loef af te steken bij de regelmaat die tentoongespreid moest worden. Degene die wil winnen moet zo goed mogelijk dezelfde rondetijden rijden. Het gaat in deze races niet om de snelheid. Toch vinden de heren dat men elkaar moet voor blijven. Als ze daar ook nog de zelfde ronde tijden bij kunnen rijden is dat mooi meegenomen. Een groot aantal deelnemers doet mee in de 50cc categorie en het is dan ook moeilijk om een prijs te pakken. Toch streelt het hen als ze na afloop een beker en een bos bloemen mee naar huis mogen nemen. Dan zijn de vrouwen ook tevreden liet Harrie Klein Zessink weten.

Harrie rijdt in de 50cc op een Puch uit 1972 en Roy, Evert en Leroy komen uit op Minarelli motoren die uit de jaren 1970 t/m 1972 komen. De DMW waarmee Harrie uitkomt in de Pré 125cc veteranen komt zelfs uit het jaar 1947. De vier heren reizen het hele land door om mee te doen aan races van de H.M.V. Mocht men iets kapot hebben aan een van de motoren dan probeert men elkaar te helpen. Daarnaast staat vooral de gezelligheid en de lol voorop liet het viertal weten.


www.gpeext.nl
www.hmv-nederland.com
www.vamc.nl