Afbeelding
Foto:

Tweedaagse popfestival met camping

Tweedaags popfestival De Ontdekking Lochem

Lochem - Zaterdag 29 en zondag 30 augustus vindt popfestival De Ontdekking plaats aan de Grote Drijfweg 9 net voorbij het treinstation van Lochem. De Ontdekking zal het eerste tweedaagse muziekfestival met camping zijn in de rijke Lochemse festivalgeschiedenis. De organisatie is in handen van Stichting Lochem Rock City die voorgaande jaren het Lochem Rock City Festival organiseerde.

Landelijke acts als Akwasi, The Womb, John Frost en The Homesick maar ook Fratsen, de band van de Diepenheimse caberetier André Manuel en Appie Daalmeijer staan op het festival.

Naast het hoofdprogramma is er de Popmeeting, een knusse tent even buiten het festivalterrein. Wie daar speelt en wanneer blijft geheim. De organisatoren van de eerste Popmeeting Lochem en Appie Daalmeijer vervullen hier een speciale rol.

Haal een broodje bij de voedselfabriek, een biertje of cocktail bij de bar en plof neer op de palletbank. Ga op de foto met de Hollywoodletters, zelf muziek maken op een verstopte plek of gewoon in het gras genieten van de muziek. Genoeg te ontdekken!

Dagkaarten kosten €12,50 en zijn tot 27 augustus verkrijgbaar via de online voorverkoop en daarna aan de kassa. Een weekendkaart inclusief camping kost 20 euro. Voor meer informatie, kaarten en het complete programma kan men terecht op de website.


www.deontdekking.nl


Høkersweekend uitverkocht

Eerste Wittebrink Rock

Wittebrink - In het verlengde van het Høkersweekend, het jaarlijkse Normaal fanclubweekend dat in eendrachtige samenwerking door Café De Tol en het Anhangersschap wordt georganiseerd op vrijdag 4 en zaterdag 5 september, organiseert Café de Tol in de Wittebrink als afsluiter op zondag 6 september de eerste editie van Wittebrink Rock.

Het weekeinde van vrijdag 4 tot en met 6 september strijkt de aanhang van de Achterhoekse band Normaal neer bij café 'de Tol'. De Høkers, verenigd in het 'Anhangerschap', komen met tent, caravan naar de tijdelijke minicamping in de weilanden rondom 'de Tol' om samen te genieten van alles dat met Normaal te maken heeft. Het hoogtepunt, naast het optreden van Normaal, is de ledenvergadering op de zaterdagmiddag. De leden van de band nemen plaats achter de tafel op het podium om vragen van de aanhang te beantwoorden. En waarschijnlijk zijn er dit jaar de nodige vragen, omdat Bennie heeft aangegeven dat dit het laatste jaar is dat er een veldtocht is en dat de reeks zal worden afgesloten met een optreden in het Gelredome op 19 december.

Doorgaand in de sfeer van het Høkersweekend zullen zondag 6 september maar liefst zeven regionale bands optreden in de grote feesttent die op de parkeerplaats van Café de Tol, het Normale hart van de Achterhoek, staat opgesteld.

Zeven bands
In willekeurige volgorde zullen de bands Hik uit Hummelo, Høk (een Normaal coverband uit Brummen), de Nederlandstalige band Jajem Rockaholics met echte meezingers en smartlappen, de Høksons band uit het verre Drentse land, de Kisjeskearls, de Taliband uit Toldijk en omgeving en de JPR Strinxband optreden.

Anhangers
De eerste band treedt op om 10.30 uur, waarna het programma gedurende de gehele middag door zal lopen. De entree is deze dag geheel gratis, dus een prachtige gelegenheid om kennis te maken met al deze bands of om de muzikale banden weer eens aan te halen.
In combinatie met de nog aanwezige 'anhangers', fans van de band Normaal die er snel genoeg bij waren om een kaart voor het Høkersweekend te bemachtigen (de vrijdag en zaterdag zijn volledig uitverkocht), zal het ongetwijfeld weer een gezellige boel worden.

Høken, Brekken en Angoan
De combinatie van dampende rockmuziek in de tent, de sfeer en gezelligheid op het terras en de mogelijkheid tot het nuttigen van een lekkere consumptie, maken het mogelijk om een lekker dagje te Høken, Brekken en Angoan.

Voor die mensen die denken dat het (te) laat wordt, de taps sluiten om uiterlijk 21.00 uur, waarna het terrein om 21.30 uur leeg dient te zijn. Houd voor de laatste informatie de website in de gaten, of like het café op Facebook.

In de loop van de zondag, maar voor sommigen pas op maandag, worden tent en caravan weer ingepakt en wordt afscheid genomen van de collega-høkers. Of dat met een 'Tot volgend joar' gepaard gaat, is waarschijnlijk afhankelijk van de antwoorden, die tijdens de jaarvergadering worden gegeven.


www.cafedetol.nl