De muzikanten van De Bargkapel oogstten veel bijval. Foto: Jan Hendriksen.
De muzikanten van De Bargkapel oogstten veel bijval. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Publiek geniet met volle teugen van

jubilerende Barchemse Bargkapel

Ruurlo - Waar komen toch steeds weer al die mensen vandaan? De zaal van De Keizerskroon was zondag ondanks het mooie weer bij het jaarlijkse Frühschoppen van de Barchemse muziekkapel De Bargkapel weer tot de laatste stoel gevuld. De aanwezige toehoorders genoten van de Böhmische en Egerländer muziek van de kapel met af en toe een uitstapje naar nummers als James Polka-Party (James Last) en de prachtige trompet solo Trumpet Hearts.

Door Jan Hendriksen

De Bargkapel viert dit jaar haar vijftigste verjaardag. En daar wordt in de loop van dit jaar nog nadrukkelijk aandacht aan besteed. "Maar hierover kunnen we nu nog niets vertellen. Dat blijft nog een verrassing. We zijn met de laatste voorbereidingen bezig. Als die afgerond zijn dan treden we er mee naar buiten", zo liet pr-man Egbert Stegink zondag voor aanvang van het Frühschopconcert weten. Na de pauze was er een optreden van het orkest Vinocanka uit Lochem die als specialisme de Tsjechische muziek heeft. Dat muziek toch zeer internationaal is bleek wel tijdens de gezamenlijke afsluiting van het concert. Toen werd door beide orkesten samen onder andere het nummer 'Rosamunde' gespeeld. Dit nummer heette oorspronkelijk in het Tsjechisch 'Skoda Lasky', is in het Engels bekend als de 'Beer Barrel Polka' en heet in Nederland: 'Rats, kuch en bonen'. De muziek is in alle talen hetzelfde en het publiek genoot er met volle teugen van.

Muziek- en Dansfestijn
Het volgende optreden van De Bargkapel in dit jubileumjaar is op zaterdag 28 mei in Vorden in Het Kulturhus. Daar organiseert de Vriendenkring van De Bargkapel een Muziek en Dansfestijn waaraan ook Die Slingertaler uit Winterswijk hun medewerking verlenen. Kaarten hiervoor zijn te reserveren bij Gerrit Lievestro, tel. 0573-441478 en bij Riet Welgraven, tel. 0575-526425 of via het e-mailadres vrienden@bargkapel.nl. Zondag tijdens het Frühschopconcert nam Dinie Lindenschot uit Ruurlo na tien jaar afscheid van het bestuur van de Vriendenkring van De Bargkapel.