Een scene uit het blijspel 'Mijn man is weer naar zee'. Foto: PR.
Een scene uit het blijspel 'Mijn man is weer naar zee'. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Première Toneelvereniging Ons
Genoegen Barchem groot succes

Barchem - Voor een bijna uitverkochte zaal van H.C.R In de Groene Jager genoot het publiek zaterdagavond 5 maart van een voorstelling van de Barchemse toneelvereniging Ons Genoegen. De vereniging speelde het blijspel 'Mijn man is weer naar zee'.

Het bijzondere decor was door eigen leden vervaardigd en aangekleed. Alle spelers hadden een rol die op hun lijf was geschreven, volgens de jonge regisseur Daniël ter Haar. 'Mijn man is weer naar zee' speelt zich af in het zeemanscafé 'de Thuishaven' en wordt beheerd door Sjaak (Frank Bannink) en zijn echtgenote Wanda Koeman. Wanda had de hoofdrol en werd met veel verve vertolkt door Ans Dinkelman. Zij mocht na afloop veel verdiende schouderklopjes ontvangen voor haar immens grote rol. Als de familie van Sjaak regelmatig over de vloer komt is het met de rust in het gezellige café gedaan. Strijdlustig werden de rollen van Agaath, (Henny van Heuven), Tonia, (Jannie Dinkelman) en zus Frederieke (Ida Leijenhorst) vervuld. De ietwat sullige zwager Thomas (Gerben Mulderije) had het hart wel op de juiste plaats maar hobbelde in het stuk toch mee met zijn strabante vrouw Tonia en de rest van de familie.

De oude stamgasten van 'de Thuishaven' Gijs (Jan Regelink) en Dirk Jan (Anton Dijkman) hadden de lachers regelmatig op hun hand. Als Sjaak voor drie maanden 'naar zee' is grijpen ze hun kans om de mooie Wanda, elk op zijn manier te versieren. Serveerster Ankie (Moniek Lubberdink) en vriend Lex (Mark Rood) zien hun oprechtheid voor Sjaak en Wanda beloond met een groots cadeau.

Herhaling
'Mijn man is weer naar zee' is nog te zien op vrijdagavond 11 maart om 20.00 uur en zaterdagmiddag 12 maart om 14.00 uur in HCR In de Groene Jager. Voorverkoop kaarten bij Supermarkt Attent Barchem en telefonisch via 0573 459446. Reserveer snel want vol is vol.