Houtskoolgrill in Langgoedhotel Woodbroke. Foto: PR
Houtskoolgrill in Langgoedhotel Woodbroke. Foto: PR Foto:

Uniek in de regio: Houtskoolgrill in
Landgoedhotel Woodbrooke

Barchem - Landgoedhotel Woodbrooke beschikt vanaf 1 maart over een Afrikaanse houtskoolgrill. Er wordt 's avonds op open vuur vlees- , vis- en vegetarische gerechten bereid. Grillen past in de huidige trend van goede kwaliteit vlees of vis op een klassieke manier te bereiden. Natuurlijk komt het ook voort uit de passie van koks Daniel Huigen, Rob Marks en Jan de Graaff van Landgoedhotel Woodbrooke. Grillen is een kunst die zij goed verstaan dankzij hun jarenlange ervaring in de keuken en hulp van de leverancier van de houtskoolgrill. In het restaurant heerst een ongedwongen sfeer mede dankzij de open keuken.

De producten die gebruikt worden komen zoveel mogelijk uit de omgeving. Wanneer dat niet mogelijk is kiezen de koks alleen voor producten waarvan de afkomst bekend is. Zo is het Nederlandse biologische rundvlees afkomstig van koeien die aan de Gelderse IJssel gegraasd hebben. Het overige rundvlees komt uit Ierland. Uit de Achterhoek serveren ze onder andere Tante Door, een antibioticavrije kip met veel smaak. Ze serveren bewust geen (Zuid-)Amerikaans vlees omdat er andere richtlijnen voor toevoegingen gelden. De gewenst kwaliteit kan niet gegarandeerd worden. Vis en groente serveren ze alleen uit het seizoen. De friet is huisgemaakt en het ijs komt van IJsboerderij 't Dommerholt uit Borculo. Het brood bakken ze samen met bakker Arjan Jansen uit Barchem en wordt in de lades van de grill bereid. Gasten krijgen bij het diner altijd een versgebakken brood met boter aangeboden van het huis. Ook hebben ze minder bekende producten zoals Sorghum op de kaart staan. De wijnkaart bevat wijnen uit klassieke wijnlanden, maar ook uit de nieuwe wijnlanden. De huiswijn is biologisch en er is in totaal keuze uit zes wijnen die ook per glas verkrijgbaar zijn. De gerechten van de grill kunnen ook goed gecombineerd worden met speciale bieren. Landgoedhotel Woodbrooke ligt in het bosrijke gebied van de Achterhoek bij Barchem, aan de voet van de Kalenberg. Het is een veelzijdig locatie met mogelijkheid tot overnachten, lunchen, dineren, vergaderen of om een feest of receptie te geven. De natuurlijke materialen zijn gebruikt als inspiratie voor het interieur van Landgoedhotel Woodbrooke. Op het ruime terras, aan het grasveld omringd door bos, serveren ze een kop koffie, een wijntje of een smakelijke lunch of diner.

Kennismakingsaanbieding
In maart geldt er een kennismakingsaanbieding voor de lezers van Achterhoek Nieuws (zie advertentie hiernaast). Vanaf april zullen de koks van Landgoedhotel Woodbrooke elke maand een recept van de maand publiceren in het Achterhoek Nieuws Berkelland editie Borculo - Ruurlo. Voor meer informatie: www.woodbrookebarchem.nl.