Evenals vorig jaar komen zaterdag leden van Wild Beheer Eenheid Ruurlo ook in actie tijdens de Opschoondag. Foto: PR.
Evenals vorig jaar komen zaterdag leden van Wild Beheer Eenheid Ruurlo ook in actie tijdens de Opschoondag. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Ruurloërs op pad tijdens Opschoondag

Ruurlo - De Werkgroep Ruurlo Schoon is momenteel achter de schermen nog druk bezig met de voorbereidingen voor de 'Opschoondag' die zaterdag 12 maart weer in Ruurlo plaatsvindt. Her en der zijn de spandoeken en de gele posters al te vinden.

Diverse buurtverenigingen zijn benaderd: de mensen die ieder jaar privé meedoen hebben inmiddels hun materiaal al in huis. De Willibrordschool bijt het spits af. Daar gaat iedere groep verspreid over de week een aantal straten schoonmaken. De andere Ruurlose scholen gaan vrijdag 11 maart aan de slag. Inwoners komen de deelnemers vast ergens in het dorp tegen. Wie het leuk lijkt om ook te komen helpen met de schoonmaak kan op zaterdag 12 maart een bijdrage leveren. Op het Kerkplein staat een witte tent. Vanaf 9.30 uur kan men met grijper, handschoenen, hesje en een vuilniszak vandaar vertrekken om een stukje Ruurlo van zwerfafval te ontdoen.Iedereen bepaalt zelf hoe lang hij of zij wil komen helpen. Is de klus geklaard, dan is er koffie (of iets anders) met daarbij iets lekkers.
Het buitengebied wordt onder handen genomen door enkele tientallen leden van de Wild Beer Eenheid (WBE) Ruurlo. De Werkgroep Ruurlo Schoon is er trots op dat deze Opschoondag al negen jaar achter elkaar een succes is in Ruurlo. Alle hulp is welkom.