Alle deelnemers van GV Borchlo, met geheel rechts de winnaars van het goud. Foto: PR
Alle deelnemers van GV Borchlo, met geheel rechts de winnaars van het goud. Foto: PR Foto: Verona Westera

Goud voor Borchlo op Gelders Kampioenschap

BORCULO - Op zaterdag 5 maart werd in Wijchen het Gelders Kampioenschap Acrogym gehouden. Gymvereniging Borchlo was aanwezig met vijf sterke teams. Borchlo nam goud mee naar huis.

Demi, Jette en Lotte werden met hun strakke oefening glansrijk eerste bij de damesgroepen E-junior. Bij de damesparen E-senior lag het niveau hoog en lagen de scores dicht bij elkaar. Yrsa en Hilde behaalden een 10de plaats en in dezelfde categorie eindigden Esmé en Dominique op de dertiende plaats.
Bij de damesparen E-junior zetten Anne en Isolde een mooie oefening neer die goed was voor een vijfde plaats. Janne en Hester werden in deze categorie negende.
Dankzij deze mooie resultaten mogen de volgende teams GV Borchlo gaan vertegenwoordigen op de Oost Nederlandse Kampioenschappen op 19 maart in Hellendoorn: Damesgroep E-junior Demi, Jette en Lotte. Damesparen E-senior Yrsa en Hilde en Esmé en Dominique. Damespaar E-junior Anne en Isolde.


AKF klootschietcompetitie blijft
spannend tot laatste speelronde

Ruurlo - Na de elfde competitieronde in de Achterhoekse klootschietcompetitie in Zwolle staat Klein Dochteren uit Lochem nog steeds op kop. Zwolle (Groenlo) wist afgelopen weekeinde door een goede wedstrijd de achterstand met vijf schoten te verkleinen. Zwolle heeft met nog een wedstrijd te gaan een achterstand van vier schoten. Klein Dochteren werd met 56 schoten derde terwijl Zwolle met 51 schoten de eerste plaats wist op te eisen.

Respelhoek (Geesteren) behaalde met een score van 59 schoten een zesde plaats. In de tussenstand van de competitie staat dit team stevig op de derde plaats in de eerste klasse. De mannen van KV 't Boek uit Ruurlo behaalden met een score van 62 schoten een matige negende plaats. In de tussenstand staan de Ruurloërs nog steeds zesde maar de voorsprong op achtervolger Eibergen is nog maar drie schoten. 't Broek 2 deed het net iets beter dan het eerste team uit Ruurlo en werd achtste. Onderlingen (Haarlo) behaalde de zevende plaats in de eerste klasse.
In de tweede klasse waren de verschillen in tegenstelling tot vorige competitieronde klein. Tussen dagwinnaar Klein Dochteren 3 (60 schoten) en nummer acht De Mölle (Lochem) zaten maar negen schoten. Opvallend waren de kleine verschillen tussen nummers een en zeven welke maar vijf schoten bedroeg. Onderlingen 2 werd wederom tweede en Eibergen 2 moest ditmaal genoegen nemen met een vierde plaats. Heksenkring 1 (Barchem) behaalde met 63 schoten de derde plaats in de tweede klasse en staat nog maar een schot achter op 't Broek 3 dat met 65 schoten zesde werd. Dijkhoek (Borculo) behaalde met 64 schoten een vijfde plaats en lijkt zowaar een eindsprintje in te zetten. In de tussenstand veranderde er niet erg veel. Over vier weken is de twaaldde en laatste competitieronde in Klein Dochteren en zullen de kampioenen bekend worden in de diverse klassen.


Twee Gelders kampioenen bij RGV

Ruurlo – Er waren afgelopen weekend drie wedstrijden gepland voor RGV Ruurlo. De leden hebben weer meerdere medailles behaald. In Alkmaar was de eerste plaatsingswedstrijd A/B-Niveau Trampolinespringen individueel en synchroon en de Acrogymnasten mochten in alle vroegte richting Wijchen voor het Gelders Kampioenschap D/E-Niveau.

In de nieuwe trampolinehal in Alkmaar deed RGV Ruurlo in het B-Niveau met drie spring(st)ers mee. Esmée Wolters en Yoni Wolters sprongen voor het eerst in dit niveau en een verschil met het niveau waarin ze vorig jaar uit kwamen (C-Niveau) is dat de Time of Flight (TOF) mee telt. Esmée was als eerste aan de beurt en sprong een hele goede wedstrijd met een persoonlijk record op haar moeilijkheidsgraad. Ze eindigde op een tiende plaats. Yoni eindigde op een 21ste plaats. Koen eindigde op een vijfde plaats. Bij het synchroon mochten Yoni & Esmée ook nog samen springen. Met op de eerste keuze een 9,60 voor synchroniteit namen de dames het brons mee naar huis.Op 12 maart reizen deze dames en heer af naar Zoetermeer voor de tweede plaatsingswedstrijd.

Acht Acroteams van RGV Ruurlo deden mee aan het Gelders Kampioenschap D/E-Niveau in Wijchen. Annelie Engelberts & Marit Olthof behaalde al zilver en goud op de plaatsingswedstrijden, maar mogen zich dit jaar ook Gelders Kampioen Damespaar E-Junior noemen. Want met een geweldige oefening namen zij het goud mee naar huis en een ticket voor het Oost Nederlands Kampioenschap (ONK). Bij de Damesparen E-Senior deden er drie teams mee. Ruth & Mirthe draaide ook een geweldige oefening en hebben zich rechtstreeks geplaatst voor het ONK. En ook in deze categorie heeft RGV Ruurlo een Gelders Kampioen. Marjolein van Haaften & Yulia van Loon mochten na een dijk van een oefening ook op het hoogste podium plaatsnemen en kregen het goud omgehangen en een ticket voor het ONK.