Dit is een geheel nieuw waarschuwingsbord. Foto: GinoPress
Dit is een geheel nieuw waarschuwingsbord. Foto: GinoPress Foto:

Gemeente Bronckhorst plaatst nieuwe verkeersborden

VARSSEL - In de omgeving van golfbaan 't Zelle in Varssel, heeft de gemeente Bronckhorst diverse verkeersborden geplaatst om automobilisten te waarschuwen voor overstekende golfers. Het is een geheel nieuw verkeersbord dat de gemeente dinsdag 5 april geplaatst heeft. De verkeersborden zijn geplaatst om de automobilisten te waarschuwen voor mensen die tijdens het golfen de weg oversteken. In sommige gevallen leidt het oversteken van de golfers tot gevaarlijke situaties. Met het plaatsen van de borden moeten deze situaties in de toekomst worden voorkomen. Eén van de nieuw geplaatste borden staat op de Sarinkdijk, een weg die de golfbaan doorkruist.

Vorden 1 scoort niet in Beneden Leeuwen

Vorden - Als debutant in de 2e klasse moesten de geel-zwarten dit seizoen al een uitwedstrijd naar Nijmegen, Hatert, Beek-Ubbergen en Wageningen trotseren, maar afgelopen zondag zaten de spelers en supporters zelfs vijf kwartier in de bus want de verste uitwedstrijd stond op het programma. Tegen Leones uit Beneden Leeuwen kon jammer genoeg na deze flinke trip geen doelpunt mee naar huis genomen worden en bleef de beginstand gehandhaafd.

Het was alweer het 13e gelijke spel van Vorden 1 in deze competitie en met nog vier wedstrijden te gaan heeft dit tot nu toe samen met vijf overwinningen, 28 punten opgeleverd en een keurige 7e plaats. Toch is het onderin nog erg spannend geworden, want aangezien drie van de vier onderste ploegen de volle winst wisten te behalen, is het verschil tussen Vorden 1 op plaats 7 en OBW als nummer 11 (deze plaats geldt nog voor deelname na-competitie) slechts 7 punten.

Vorden 1 mag zeer tevreden zijn met het resultaat tot nu toe en vooral de slechts vier verliesbeurten en het minste aantal doelpunten tegen (19) zijn uitstekende rapportcijfers om mee thuis te komen. Toch heerste er afgelopen zondag enige teleurstelling na de 0-0 tegen Leones, want een ieder had het idee dat een overwinning mogelijk was geweest en juist nu de zo gewenste drie punten op had kunnen leveren.

Daarvoor was het aanvallend echter te povertjes, ondanks dat de drie voorwaartsen enorm hard hebben gewerkt en zeker met goede inzet en beleving constant probeerden om mogelijkheden te creëren. Maar na 90 minuten en twee fases van 20 minuten, eerste gedeelte van de wedstrijd en direct na rust, waarin Vorden 1 duidelijk de sterkste was en veel initiatief nam, was het eindresultaat toch slechts 1 punt en een teleurstellende 0-0 als uitslag. In het eerste kwart van de wedstrijd waren er zeker goede mogelijkheden om tot een kans te komen, maar het ontbrak aan nauwkeurigheid, slimmigheid en duidelijkheid in het 16-metergebied. De voorzetten kwamen net niet goed voor, de doorkopballen na de verre ingooien van Stefan Eggink vielen allemaal precies verkeerd en de combinaties misten net de finesse om de doelman van Leones echt in de problemen te brengen. Ook in het eerste gedeelte van de 2e helft was dit het geval en zo resulteerde beide fases met echt dreiging van Vordense zijde in geen enkele serieuze doelpoging van de in het oranje spelende vordenaren. Slechts een goede strakke cornerbal van Gijs van der Veen, leverde een kansje op voor Bas Abbink maar hij was teveel uit evenwicht om een serieuze poging te ondernemen.

Zo bleef de stand op 0-0 en mocht de ploeg van trainer Michel Feukkink op het laatste moment nog blij zijn dat Leones niet raak schoot na maar liefst drie goede doelpogingen in de laatste 10 minuten. Robin Verstege hield echter zijn doel schoon en zodoende kon de verre uitreis naar Vorden ondernomen worden met een kostbaar maar toch teleurstellend punt in de kofferbak.

Ratti speelt eerste duel tegen Oeken/Brummen

Kranenburg - Afgelopen zondag speelden de dames van Ratti hun eerste duel tegen Oeken/Brummen deze competitie. Met een gelijk aantal punten beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De Ratti dames maakten mooie combinaties en creëerden goeie kansen.

Toch was Oeken/Brummen die het eerste doelpunt maakten in de 15ste minuut, 1-0. Maar niet veel later wist Marieke Tuinman de stand recht te trekken door de 1-1 te maken. Esther Menkveld gaf een pass aan Marieke waardoor ze kon scoren. Een paar minuten later schoot Kim Heuvelink de bal op het doel, de keeper had de bal niet klem vast waardoor Marieke Tuinman de bal alsnog in het doel kon krijgen, 1-2. Beide partijen bleven druk zetten maar de Ratti dames wisten vlak voor rust nog een doelpunt te maken. Een pass van Kim Heuvelink bereikte Marieke Tuinman, Marieke wist sneller te zijn dan de verdediging van Oeken/Brummen en schoot de bal strak in het goal, 1-3. Beide teams waren aan elkaar gewaagd, ondanks de achterstand bleef Oeken/Brummen veel druk zetten en in de 55ste minuut viel het tegendoelpunt, 2-3. Ratti wou de winst niet uit handen geven en bleef haar eigen spel spelen. In de 65ste minuut was het Kim Heuvelink die scoorde, 2-4. Ondanks het uitstekende verdedigingswerk van Ratti werd de 3-4 gescoord. Vijf minuten voor de eindtijd maakte Els Berenpas de 3-5. Aankomende vrijdagavond moeten de Ratti dames een inhaalwedstrijd spelen tegen de koploopsters Hoeve Vooruit.