Behalve de SuperMoto zullen er ook Endurance races worden gehouden. Foto: Henk Teerink
Behalve de SuperMoto zullen er ook Endurance races worden gehouden. Foto: Henk Teerink

De drie uur van Zelhem tijdens
SuperMoto weekend

ZELHEM - Het was in 2015 echt al een ingrijpende verandering door de samenvoeging van de Nederlandse en Belgische Supermoto competitie. Daarbovenop kwamen er in Zelhem als een soort toegift vrije trainingen op de zaterdagmiddag op het mooie asfaltcircuit. Gelukkig werden de initiatieven door deelnemers en publiek van harte werd toegejuicht, maar het bestuur van de Stichting SuperMoto Vinkenkamp wilde nog wel een stap maken en keek alweer verder.

Door het totale wedstrijdaanbod in Nederland voor de supermoto-sport nog eens goed te bekijken bleken er mogelijkheden te zijn. Immers, afgelopen jaar is er door de tweede motorbond in Nederland, de MON (Motorsport Organisatie Nederland) een nieuwe competitie opgestart in de vorm van een supermoto lange-afstands-race ofwel de Endurance wedstrijden. Op het permanente circuit in Lelystad werden met succes vier wedstrijden van elk vier uur verreden. Dat bracht het bestuur van de Stichting SuperMoto Vinkenkamp op een idee.

Inmiddels hebben gesprekken met de KNMV en de MON plaatsgevonden en zijn er vervolgens afspraken gemaakt. "Ons idee kwam ook precies op het goede moment, de Endurance deelnemers willen natuurlijk ook graag op andere circuits rijden en zie daar: de uitbreiding van de KNMV BeNeCup wedstrijden op zondag met een MON Endurance op zaterdagmiddag in Zelhem was een feit. Dit betekent concreet dat de Endurance Cup 2016 er een race bij heeft met de veelzeggende naam 'de drie uur van Zelhem'. De vrije trainingen, zoals vorig jaar ook geïntroduceerd waren een schot in de roos en blijven ook gewoon op het programma staan, waarmee er een mooi en vol supermoto weekend ontstaan is."

De wedstrijd in Zelhem is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen 2016. De circa honderd deelnemers uit vooral Nederland en België staan te popelen om elkaar de maat te nemen. Het totale programma: zaterdag 16 april: 12.30 – 15.30 uur vrije trainingen (deelnemers BeNeCup en Endurance), 16.15 – 19.15 uur SMT Endurance Cup 'De 3 uur van Zelhem'. Entree 5 euro (volwassenen).