Cleo Vlogman zorgde voor een verrassend solistisch optreden. Foto: Rob Schmitz.
Cleo Vlogman zorgde voor een verrassend solistisch optreden. Foto: Rob Schmitz.

Boeiende hoogstaande 'Cartoon Movie Music show' Harmonie Vorden

Vorden – "Boeiend, afwisselend, verrassend en hoogstaand." Zo maar een paar kreten die zaterdagavond in de pauze van het jaarlijkse Voorjaarsconcert van Harmonie Vorden uit de monden van het redelijk talrijke publiek in sporthal 't Jebbink waren op te tekenen.

Door Jan Hendriksen

Terwijl de supporters van het eerste vrouwenteam van volleybalvereniging Dash opgetogen de sporthal verlaten druppelen de laatste belangstellenden voor het Voorjaarsconcert om iets voor acht uur de grote sportzaal binnen. Op een immens groot podium zitten de ruim zestig muzikanten startklaar. In zijn openingswoord schenkt voorzitter Wout Dekkers nog even aandacht aan de twee jubilarissen die tijdens de ledenvergadering zijn gehuldigd: Rachel Wichers voor haar 25-jarig lidmaatschap en Leila Bunkers die 12.5 jaar verbonden is aan de vereniging. Vervolgens kondigt Dekkers aan dat het concert van Harmonie Vorden deze avond geheel in het teken zal staan van 'Cartoon Movie Music' nummers. Een bonte verzameling van zeer bekende melodieën van cartoons en tekenfilms. En dat blijkt een gouden keus. Maar niet alleen dat.

De bonte verzameling aan melodieën uit diverse tekenfilms en series worden prachtig ondersteund met flitsende beelden uit de betreffende tekenfilms en series die op twee grote videoschermen, die schuin achter de muzikanten stonden opgesteld, werden vertoond. En dat levert een mooie interactie met het publiek op. Herkenbaar vallen de melodieën en beelden met elkaar in samenspraak. Maar dat was nog niet alles.
In aanloop naar diverse muziekstukken namen Jesse Makkink, Rutger Elbrink, Bart Tiessink en Pepijn Klein Lebbink van Jong Gelre Vorden-Warnsveld het publiek op hun kenmerkende ludieke en humoristische wijze 'op hoog niveau' mee naar de muziekstukken van zowel het harmonieorkest onder leiding van dirigent Berjan Morsink, het jeugdorkest onder leiding van Harry ten Brinke als de malletband/slagwerkgroep onder leiding van instructeur Patrice van Schie. De slagwerkgroep van Harmonie Vorden die sinds september 2015 samenwerkt met de malletband van de Stedelijke Muziekvereniging Doetinchem (SMD) uit Doetinchem stond zaterdagavond in Vorden voor het eerst gezamenlijk op het podium.

Solistisch
Walt Disney Fantasie, Alladin, The Pink Panter, The Flinstones, Animaniacs. Looney Tunes en Bugs, de Smurfen, Beauty and the beast, Brother Bear, Jungle Book en Inspector Gaget. Zo maar een korte opsomming van een aantal muziekstukken die voor de pauze ten gehore werden gebracht. Na de pauze daverde de 'Cartoon Movie Music Show' in een sneltreinvaart door. The Lion Kings, The Muppets, Tijuana, Run Free, Stallion of the Cimarron en met als hoogtepunt het solistisch optreden van Cleo Vlogman uit Vorden. Uit de animatiefilm 'The Prince of Egypt' zong de talentvolle Vordense zangeres, begeleid door het harmonieorkest het muziekstuk 'When you believe' met als toegift het inmiddels wereldberoemde nummer 'Let it go' uit de Disney film Frozen. Kortom een muziekavond waarvan zowel het publiek als de muzikanten volop genoten.

Samenwerking
Aan het einde van het concert werden de dirigenten Berjan Morsink, Harry ten Brinke en Patrice van Schie, Cleo Vlogman en de leden van Jong Gelre door voorzitter Wout Dekkers bedankt voor hun inzet en de goede samenwerking De voorbereidingen voor het Najaarsconcert op 29 oktober zijn in volle gang.

Leden van Jong Gelre Vorden-Warnsveld zorgden voor de presentatie van het concert. Foto: Jan Hendriksen.
Muzikaal werd het Voorjaarsconcert van Harmonie ondersteund met beelden. Foto: Jan Hendriksen.