Het tekenen van het officiële huurcontract was woensdag 6 april weer een nieuwe stap richting de realisatie van Van Sinckel in Vorden. Foto: Bernadet te Velthuis
Het tekenen van het officiële huurcontract was woensdag 6 april weer een nieuwe stap richting de realisatie van Van Sinckel in Vorden. Foto: Bernadet te Velthuis Foto:

Van Sinckel krijgt steeds meer vorm

Vorden - Met al zestien deelnemende ondernemers vordert de ontwikkeling van Van Sinckel gestaag. De nieuwe zaak aan de Dorpsstraat in Vorden gaat van start in het weekend van 30 april en 1 mei. En dat is precies volgens planning.

Door Luuk Stam

Het tekenen van het officiële huurcontract was afgelopen woensdag weer een nieuwe stap richting de realisatie van Van Sinckel in Vorden. Het idee om in de voormalige winkel van Sueters aan de Dorpsstraat winkelruimte voor kleine ondernemers en werkruimte voor zzp'ers te creëren, krijgt steeds meer vorm. In het openingsweekend van zaterdag 30 april en zondag 1 mei zal de kassa voor het eerst gaan rinkelen. Het gehele weekend houdt Van Sinckel dan open huis. Genodigden kunnen al op 29 april een kijkje komen nemen. Het pand waar Van Sinckel in gaat huizen, heeft al een flinke metamorfose ondergaan. Zo is er een duidelijke afscheiding gecreëerd tussen wat winkelruimte en wat werkruimte moet worden. Al zal die werkruimte voorlopig leeg blijven. "We starten eerst met het opzetten van de winkel", legt Riske Legtenberg uit. Zij zal hier straks het vertrouwde gezicht worden. "We hebben steeds een openingsdatum in ons hoofd gehad. En die gaan we halen."

Een maquette toont hoe de nu nog vrij lege ruimte er eind deze maand uit moet zien. Dan hebben verschillende ondernemers uit de regio hier hun waar uitgestald. Daaronder bier van brouwerij Rodenburg, thee van Barn16, speelgoed van Eigenwijz, brocante van Riekje. "De winkel is opgebouwd in verschillende clusters", legt Martien Pater uit. "We hebben een deel met ambachten en food en een deel met lifestyle en kleding."

Pater is voorzitter van de stichting Van Sinckel. Waar Riske Legtenberg verantwoordelijk wordt voor de dagelijkse gang van zaken in de winkel verzorgt de stichting alles wat er daaromheen bij komt kijken. Van Sinckel is nog op zoek naar twee bestuursleden. "Er moet nog veel werk verricht worden", laat Martien Pater weten. "De ondernemers komen hier allemaal voor minimaal een jaar dus de basis is er."

De initiatiefnemers konden de afgelopen maanden al op heel wat hulp rekenen. "Veel mensen hebben zich spontaan aangemeld", vertelt Legtenberg. Zo heeft Van Sinckel naast een maquette inmiddels ook een website en een logo. En een complete Vordense wielerploeg komt binnenkort helpen schilderen. Het past perfect bij het idee dat Van Sinckel wil uitstralen. Dit moet een ontmoetingsplek van ondernemende mensen worden. "Het gaat elkaar versterken", zo is de overtuiging van Legtenberg en Pater.

Het doel is om met hun initiatief de vitaliteit en aantrekkelijkheid van Vorden te bevorderen. En dat gaat verder dan het opvullen van een leegstaand pand. "Wij hebben niet het idee dat we hier even de leegstand gaan oplossen", herhaalt Pater zijn woorden van enkele maanden geleden. "Maar wij laten wel zien dat we er samen wat aan kunnen doen. Als je ergens energie en tijd in steekt en de goede mensen bij elkaar vindt, dan is er veel mogelijk."


'De Vordering' bereidt jubileum voor

Vorden - Basisschool 'De Vordering' is gestart met de voorbereidingen voor het jubileumfeest in verband met het 40-jarig bestaan. De verschillende feestelijkheden vinden plaats in de week van vrijdag 20 mei tot en met 27 mei 2016.

Op vrijdag 20 mei wordt gestart met enerzijds de uitgave van een flinke jubileumschoolkrant, met uiteraard veel herinneringen en anekdotes, en anderzijds 's avonds een reünie voor oud-leerlingen en oud-leerkrachten. Een spetterende disco voor de leeftijdscategorie van 13 tot 17 jaar ontbreekt hierbij natuurlijk niet.

Daarna volgt een hele week die bol van de activiteiten staat voor de huidige leerlingen met onder andere een super galavoorstelling op woensdagochtend 25 mei. De verschillende werkgroepen die de activiteiten voorbereiden zijn inmiddels begonnen en verwachten veel respons van alle Vordenaren die 'De Vordering' een warm hart toedragen.

Kent u oud-leerlingen van onze school? Attendeer hem/haar dan alstublieft op de reünie-avond! Opgeven voor deze avond kan via de website. Hier is een speciale pagina aangemaakt voor de jubileumweek.


www.devordering.nl