Winst voor Hamove clublid Lesley ten Tusscher. Foto Henk Teerink Foto:

Goed begin wegraceseizoen Ten
Tusscher en Den Besten

Races in het Franse Croix en Ternois

Hengelo/Frankrijk - In het Franse Croix en Ternois werden de eerste wegraces meetellend voor het BeNecup kampioenschap verreden. Het Hengelose Performance Racing Achterhoek (P.R.A.) was ook afgereisd met Joey den Besten en Jochem v.d. Hoek. Daarnaast waren er nog talrijke leden van de Hamove aanwezig in Frankrijk en niet onverdienstelijk. Lesley ten Tusscher en Johan Fredriks scoorden de nodige punten voor de vereniging uit Hengelo.

Er werden twee wedstrijden in de supersport en superbikes klasse verreden. Ten Tusccher uitkomend in de supersport categorie pakte een mooie 2e plaats in race 1 achter de Belgische winnaar Sander Claessen. Een Achterhoeks feestje kon er gebouwd worden bij het P.R.A. nadat den Besten zich naar een 3e plaats had gereden. Nadat ten Tusscher 2e werd in de 1e race pakte hij de overwinning in race 2 en dat was de eerste winst voor de Hamove coureur in de supersport klasse. Claessen werd nu 2e voor de sterk rijdende Bobby Bos. Den Besten greep met een 4e plaats net naast het podium en ging met een goed gevoel huiswaarts.

Johan Frediks werd in de superbikeraces een keer 5e en 4e. De winst ging naar onze zuiderburen Vincent Lonbois en Sebastien Legrelle. Lonbois domineerde in race 1 en I.R.R.C. kampioen Legrelle was ongenaakbaar in race 2. Jochem v.d. Hoek kon zijn draai nog niet vinden en deed het met een 17e en 12e rustig aan. Tonny Wassing van P.R.A. team maakte zich niet ongerust. Den Besten en v.d. Hoek beschouwden deze races als een training voor het aankomende I.R.R.C. kampioenschap die hun 1e wedstrijden rijden over drie weken in Hengelo op het circuit 'Varsselring'.

Torleif Hartelman de steun en toeverlaat van de Britse top coureur Sam Lowes kende twee succesvolle weekenden. Lowes wist twee weken geleden 2e te worden in Argentinië en wist dit te herhalen afgelopen zondag in de U.S.A.

Er zal volop gereden worden voor EK en WK

Volgende week zal Bryan Schouten uitkomen tijdens het WK SBK weekend op het TT Circuit Assen. Het Yamaha blok is onder handen genomen door Hartelman en Schouten liet tijdens de persconferentie van het evenement weten zeer blij te zijn met de veranderingen die door Torleif waren aangebracht. Schouten zal meedoen in de categorie EK supersport dat geïntegreerd is in het WK Supersport. Voor topposities zal hij niet kunnen strijden maar beschouwd het als een bonus om in Assen te mogen deelnemen.

Schouten zal dit seizoen verder uitkomen in het Internationale Deutsche Meisterschaft (I.D.M.). Michael v.d. Mark is aankomend weekend een van de kanshebbers op het podium bij de WK Superbikes in Assen. Daar zal Hamove lid Rob Hartog zijn uiterste best doen om bij de eerst vijftien te eindigen in de Stock 1000 race.

Vanaf vrijdag tot en met zondag zal er volop gereden worden door EK en WK toppers. Daarnaast staan er diverse jeugdklassen op het programma.