Rachel Wichers (r) en Leila Bunkers (l) ontvingen van voorzitter Wout Dekkers het speldje en de bloemen. Foto: PR
Rachel Wichers (r) en Leila Bunkers (l) ontvingen van voorzitter Wout Dekkers het speldje en de bloemen. Foto: PR Foto:

Harmonie Vorden huldigt Rachel
Wichers en Leila Bunkers

Harmonie spreekt wens uit dat de dames nog lang lid blijven

Vorden - Op 29 maart vond de jaarlijkse ledenvergadering van Harmonie Vorden plaats in het Kulturhus. Onderdeel van deze vergadering was de huldiging van Rachel Wichers en Leila Bunkers voor 25 jaar respectievelijk 12 ½ jaar lidmaatschap van de KNMO en de vereniging. Beide dames ontvingen van de voorzitter Wout Dekkers het bijbehorend speldje en bloemen.

Rachel Wichers bespeelt de fluit en de piccolo in het orkest. Op vroege leeftijd werd zij door haar ouders gestimuleerd muziek te gaan maken en werd zij lid van Sursum Corda. Rachel Wichers is betrokken bij de vereniging en naast het actief meespelen in de vereniging in de fluitsectie maakt zij onderdeel uit van de activiteitencommissie en de projectgroep "muziek in de klas". Muziek maken is belangrijk voor de ontwikkelingen van kinderen en in het gezin Wichers (echtgenoot Christiaan bespeelt de hoorn in harmonie Vorden en de Douaneharmonie) voert muziek maken de boventoon.

Ook Leila Bunkers, als dochter van de secretaris, is het muziek maken op jonge leeftijd al bijgebracht. Eerst les op de blokfluit en later heeft zij de overstap gemaakt naar de klarinet en ontving zij les van Boukje Musch. Leila is een van de jonge leden en daarmede erg belangrijk voor de toekomst van de harmonie. Leila is eveneens actief in de vereniging en naast het bespelen van de klarinet actief in de muziekcommissie en activiteitencommissie. Beide dames werden bedankt voor hun inzet en trouwe lidmaatschap en de wens werd uitgesproken dat ze nog jaren lid zullen blijven.

Beleidsplan Harmonie
Tijdens de ledenvergadering is Erna Rondeel benoemd als penningmeester en werd Wout Dekkers herkozen tot voorzitter en Paul Bunkers tot secretaris. Een belangrijk onderdeel van de ledenvergadering was het vaststellen van een beleidsplan voor de periode 2016-2020.

Nieuw project leert kinderen muziek maken

Het plan is mede tot stand gekomen door in een drietal bijeenkomsten de leden hun mening te laten geven over wat belangrijk gevonden wordt en wat hen beweegt om lid te zijn en te blijven van de harmonie. Het plan bevat een missie, visie en doelstellingen die inhoud geven aan het beleid voor de komende 4 jaren. Naast het aantal concerten en optredens per jaar is vastgelegd welk muzikaal niveau wordt nagestreefd, hoe de vereniging de muzikale kwaliteit wil vasthouden en een aantrekkelijke vereniging wil zijn en blijven voor aspirant-(jeugd)leden.

Project Muziek in de Klas
Een belangrijk onderdeel voor het voortbestaan van de vereniging is het verloop van het project "Muziek in de klas". Afgelopen zijn drie van de vier basisscholen bezocht en zijn leerlingen van de groepen 6 en in de gelegenheid gesteld om gedurende tien weken een blaas- of slagwerkinstrument te bespelen. Op iedere school werd het project afgesloten met een gezamenlijk concert met het jeugdorkest. Leerlingen en docenten zijn enthousiast over het verloop van het project.

Helaas hebben kinderen er nog niet voor gekozen om een vervolgopleiding te gaan volgen bij een van de docenten. Het is bewezen dat muziek belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Harmonie Vorden beraad zich nog hoe ouders en kinderen over de streep getrokken kunnen worden om muziek te gaan maken op een blaas- of slagwerkinstrument.