Capella Bronckhorst verrast liefhebbers van religieuze muziek. Foto: PR
Capella Bronckhorst verrast liefhebbers van religieuze muziek. Foto: PR Foto:

Capella Bronckhorst swingt met
Argentijnse mis

Vorden - Op 23 april verrast Capella Bronckhorst de liefhebbers van religieuze muziek met een wel heel ongewone mis. Het koor brengt die avond vanaf 20.00 uur (kerk open vanaf 19.30 uur) in de Dorpskerk van Vorden de MisaTango van de Argentijn Martin Palmeri ten gehore.

Latijnse teksten op de ritmes van de tango begeleid door natuurlijk een bandonéon. De MisaTango wordt maar zelden in Nederland uitgevoerd. Dit wordt dus een avond die u niet mag missen. De Argentijnse componist Martin Palmeri werd in zijn werk beïnvloed door de muzikale folklore van Argentinië, met name de tango. Hij combineerde de muziek van het volk met universeel herkenbare, Latijnse, religieuze teksten.

Palmeri liet zich daarbij inspireren door het werk van zijn beroemde landgenoot Astor Piazolla. Tijdens de uitvoering zal naast de mis ook muziek van Piazolla worden uitgevoerd waaronder 'Adios Nonino' dat we kennen van de bruiloft van Willem Alexander en Maxima. Aan deze uitvoering werken naast het koor de volgende professionele musici mee: mezzosopraan Mélanie Brilman, het Trio Tangata en het ensemble Ars Floreat. De leiding is in handen van dirigent Hans de Wilde. Kaarten kunnen besteld worden via onderstaande telefoonnummers.


0575 55 25 42

06 20 57 21 80