Het winnende team van de Dorpsschool uit Vorden. Foto: PR
Het winnende team van de Dorpsschool uit Vorden. Foto: PR Foto:

Dorpsschool neemt wisselbeker
schoolvoetbaltoernooi in ontvangst

Zeventien teams deden mee

Kranenburg - Op woensdagmiddag 6 april vond op de voetbalvelden van sv Ratti te Kranenburg weer het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi plaats. Er waren zeventien teams aangemeld van vijf verschillende scholen binnen de voormalige gemeente Vorden, verdeeld over drie poules van vier en één van vijf teams. De Dorpsschool kwam als winnaar uit de strijd en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.

Om 13.30 uur begon het toernooi. De algehele leiding was, ondersteund door de toernooicommissie van SV Ratti, in handen van Mirthe Lukassen, studente Sport en bewegen aan het Graafschap College te Doetinchem. Het grootste deel van de acht scheidsrechters was eveneens afkomstig van deze opleiding.
De ranja voor de deelnemende teams werd verzorgd door de oudercommissie van basisschool de Kraanvogel.
Vele ouders, opa's en oma's waren rond de velden aanwezig om de kinderen aan te moedigen. Ondanks dat het toernooi, op verzoek van de scholen, 3 weken eerder werd gespeeld dan in voorgaande jaren viel het met de regen en kou alleszins mee. Er werd volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om koffie of snoep te kopen in de kantine.
Uitslag
Voor de andere deelnemende scholen was er een medaille. 2e plaats De Garve, 3e plaats De Kraanvogel, 4e plaats Het Hoge en de 5e plaats De Vordering.

De organisatie kan terug kijken op een geslaagde middag, volgend jaar weer!