Een van de werken van Jan Martens van het project 'The 50'. Foto: Kunst4daagse
Een van de werken van Jan Martens van het project 'The 50'. Foto: Kunst4daagse Foto:

Kennismaken met kunst4daagse
deelnemers rondom Vorden

BRONCKHORST – De kunstmanifestatie in Bronckhorst, gehouden van 5 t/m 8 mei viert dit jaar het tienjarig jubileum. Voor de tiende keer openen vele kunstenaars, galeriehouders en (gelegenheid)kunstlocaties hun poorten voor een breed publiek. Deze week aandacht voor de (fiets)route in en rond Vorden. De locaties van de deelnemers zijn herkenbaar aan de vlag, beachvlag of banner.

De route start en eindigt op het Vordense Marktplein, waar de weekmarkt wordt gehouden en jaarlijks de kerstmarkt en kunstmarkt. Het centrum van Vorden is recent heringericht.

Aan de Ambachtsweg 2 bij muziekinstrumentenwinkel Het Klavier, waar ook pianolessen worden gegeven, exposeert Gert van de Pol. Op het Wijngoed Kranenburg aan de Kostedeweg 2 worden op ca. 1,5 ha beekklei op milieuvriendelijke wijze druiven verbouwd. Landartgroep Achterhoek, Beeldhouwerscollectief Doetinchem en Annie Rietman tonen hun werken. Ed Penninx en Hanny Dijkers exposeren bij Zelzaete, een gastenverblijf in een gerenoveerde vrijstaande boerderij op kleinschalige paardenfokkerij in het coulisselandschap aan de Zelledijk 7 tussen Vorden en Ruurlo. In een tot ruim en licht atelier verbouwde garage aan de Horsterkamp 3 werkt en exposeert Aaf Renkema. Agnes Raben realiseerde aan de Nieuwstad 20 eerst een winkeltje met zelfbedachte en handgemaakte artikelen, hoofdzakelijk van wol. Begin jaren '90 startte zij met de Galerie Agnes Raben. Daar hangen werken van Marianne Roodenburg en Monique Kwist.

Marian Groot Wassink en Henk Visser stellen hun woning aan de Hoetinkhof 45 open. Drogisterij Etos Berendsen aan de Zutphenseweg 3 biedt ruimte aan Jan Martens, maar hij laat overig werk zien aan De Boonk 4. Riet Rexwinkel heeft aan de Wilmerinkweg 4 haar eigen atelier. De boerderij is een rijksmonument, daterend uit eind 18e of begin 19e eeuw. De stenen schuur is 19e eeuws. De sier- en landschapstuin geeft een goede impressie van een boerderijtuin. Aan de Zutphenseweg 11, in de voormalige pastorie van de gereformeerde kerk is Galerie en beeldentuin De Burgerij. Daar exposeren Rudy Volbeda, Hemmechien Knip en Jetty van Well.

Met de expositie van Rowena Peters in Grand Bistro de Rotonde aan de Kerkstraat 3 is het centrum van Vorden bereikt. Dit pand is in 1955 gebouwd. De bistro, waar een kunstmenu wordt geserveerd tijdens de Kunst4daagse, heeft bekende buren: de Wereldwinkel op 1a en de VVV-Bronckhorst op 1b.


Oecumenische Vrouwengroep Wichmond/Vierakker

Wichmond - Woensdag 20 april om 19.30 uur komt Leonie Eenink in gebouw Withmundi te Wichmond vertellen over eigen praktijk Chinese geneeskunst en acupunctuur-massage behandelingen. Zij baseert zich op polsdiagnostiek en (aanprikken van) meridianen. Wilt u meer weten, komt u dan naar deze verenigingsavond. Ook als u geen lid bent van de vrouwenvereniging, bent u van harte welkom zonder enige verplichting.