De kinderen zijn druk met violen en bolletjes poten. Foto: PR
De kinderen zijn druk met violen en bolletjes poten. Foto: PR Foto:

Excursie eetbare natuur op landgoed Kieftskamp

VORDEN - Mensen eten het liefst groenten uit hun eigen tuin, maar is het niet nog veel leuker om zelf in het wild planten te zoeken die eetbaar zijn? De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt u op zaterdag 16 april graag mee op een les 'eetbare natuur' op landgoed Kiefstkamp. Start: 14.00 uur op de parkeerplaats aan de Kieftskampweg, hoek Lieferinkweg, tussen Vorden en de buurtschap Linde. Duur: 2 à 2,5 uur. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van GLK-pas. Voor informatie en reserveren: www.glk.nl/evenementen. Informatie: Wim de Vries, tel. 06 - 17 320 363 of Joke Hoitink, tel. 06 - 54 668 064.


Vordense senioren met vakantie naar Vledder

Vorden - Senioren uit Vorden en omgeving hebben afgelopen week vakantie gevierd, zoals elke winter, in het Drentse dorp Vledder.

Dit jaar was het thema 'met een lach en een traan'. Er zijn diverse uitstapjes gemaakt, zoals een zwerftocht rond Vledder. Men heeft een dagje Hindelopen gedaan, waar ze werden vermaakt door een "viswijf". Ook zijn de hunnebedden in Borger bezocht waar men een rondleiding kreeg in het bezoekerscentrum. De avonden waren ook wederom goed verzorgd; een spelavond, een bingo en een super gezellige cabaretavond met sketches en humor. Al met al weer een gezellige midweek.

De gasten kijken nu alweer uit naar de volgende vakantie gepland in juli. De reis gaat dan naar Lunteren. Hebt u nu ook zin om met leeftijdgenoten een weekje lekker op vakantie te gaan? Neem dan contact op met de familie Wolsing: 0575 552271. Een rollator meenemen is geen bezwaar.


Peuters en kleuters
zetten bloemetjes buiten

Kranenburg - Evenals voorgaande jaren zet conciërge Bart op het plein drie "Vierkante-Meter-Tuintjes" klaar. In de klas worden de naamkaartjes zelf geschreven; buiten het potje met violen en bolletjes uitgezocht en het poten kan beginnen.

Als laatste krijgen alle bloemetjes water en de kinderen weten het nu zeker: Op de Kraanvogel en het Kraankuikentje is de lente begonnen! Wat in de peuter en kleutergroep begint met 3 vierkante-meter-tuin groeit uit naar 300 vierkante meter schooltuin in groep 7 en 8. Ook deze groepen zijn al druk bezig met het voorbereiden van hun groentetuin zodat in juli een deel van de oogst verkocht wordt voor het goede doel.


De Muzikale Ontmoeting

BRONCKHORST - In het interkerkelijke programma De Muzikale Ontmoeting bij Radio Ideaal zijn voor de komende uitzendingen weer studiogasten uitgenodigd.

In de uitzending van maandag 18 april zal Ds. Freek Brandenburg uit Vorden een overdenking houden. Op maandag 25 april is er een overdenking te beluisteren van de heer J.M. Van Heugten uit Vorden. Hij is diaken in de Verrijzenis Parochie.

Mevrouw Willemien Eelderink uit Zelhem zal een bijdrage leveren aan de uitzending van maandag 2 mei.

Het programma 'De Muzikale Ontmoeting' wordt iedere maandagavond tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden via Radio Ideaal.
Muzikale verzoekjes kunnen tot en met de vrijdag voor de uitzending aangevraagd worden via 0314-622878.


www.ideaal.org