De Vordense band Beware. Foto: PR
De Vordense band Beware. Foto: PR Foto:

Vordense band Beware geeft
benefietconcert voor ALS

Vorden - Op zaterdag 16 april geeft de Vordense blues- en soulband Beware een benefietconcert in zaal 't Heuveltje in Beek. De opbrengst van het concert gaat naar stichting ALS Nederland. De hammondorganist van Beware, Fred Meijer, fietst 3 juni aanstaande de Tour du ALS: drie keer de Mont Ventoux op.

Beware staat voor dampende blues en soul. De Vordense band bestaat al een flink aantal jaren, twee jaar geleden is toetsenist Fred Meijer uit Doetinchem erbij gekomen. Sindsdien staat er een vijftig jaar oud Hammondorgel op het podium te ronken, die de blues- en soulklanken van Beware nog beter maken. Fred fietst 3 juni aanstaande de Tour du ALS: drie keer de Mont Ventoux op. Uiteraard waren zijn bandleden bereid om een benefietconcert te geven om zo het benodigde sponsorgeld bij elkaar te brengen. Beware bestaat verder uit de Vordenaren Mieke Polman (zang), Jan Denekamp (gitaar & zang), Bert van Dijk (bas & zang) en Gerard Eijkelkamp (drums).

ALS-patiënte Ineke
Fred Meijer maakt deel uit van het vierkoppige team Ineke, dat 3 juni de Tour du ALS fietst. "Daar zit een verhaal achter", vertelt Fred. "Via vriend en teamgenoot Charles Keijser heb ik kennis gemaakt met ALS-patiënte Ineke en haar partner Annemieke. Charles maakte een fotoserie over Ineke voor het boek 'Fotografeer ALS de wereld uit'. Er moest nog een korte tekst bij en Charles vroeg mij of ik dat wilde schrijven. Ik heb toen Ineke en haar vriendin Annemieke geïnterviewd en het tekstje geschreven. Ineke is vorig jaar overleden. Ik vind het een eer om namens haar de Mont Ventoux op te fietsen."
Team Ineke bestaat uit Annemieke Straver (vriendin van Ineke), haar zoon Roald, Charles Keijser en Fred Meijer. "We hopen met het benefietconcert het nodige sponsorgeld bij elkaar te krijgen", aldus Fred. "En natuurlijk mag iedereen die dat wil ook gewoon doneren. Dat gaat heel gemakkelijk via de website, daar is Team Ineke snel te vinden. Daar kun je in een paar eenvoudige stappen een donatie doen."


www.tourduals.nl