Coverband Drop It! organseert voor de vijfde keer de actie voor 3FM Serious Request. Foto: PR
Coverband Drop It! organseert voor de vijfde keer de actie voor 3FM Serious Request. Foto: PR

Diverse bands in actie voor 3FM Serious Request

BAAK - Voor de vijfde keer organiseert de band Drop It! een minifestival om geld in te zamelen voor 3FM Serious Request. Samen met nog acht andere bands en muzikanten uit de regio organiseert zij op 17 december een gemoedelijk festival in het Martinushuus in Baak. De opbrengst komt ten goede aan de actie van 3FM Serious Request 2016, waarmee 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar inzet voor een stille ramp. Dit jaar zijn dat de slachtoffers van longontstekingen wereldwijd. Vanaf 15.30 uur zijn de deuren van de kerk geopend en om 16.00 uur begint de eerste band te spelen.

Elke 35 seconden sterft er ergens ter wereld een kind aan longontsteking -het doodt meer kinderen dan hiv en aids, malaria en mazelen bij elkaar opgeteld- en dat terwijl deze ziekte te voorkomen en te behandelen is. Met de opbrengsten van 3FM Serious Request kan het Rode Kruis een belangrijke rol spelen bij het voorkomen en behandelen van longontstekingen. Ze kunnen bijvoorbeeld vaccinatiecampagnes ondersteunen, gezondheidszorg verbeteren en zorgen voor veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen. Ook leren ze ouders en gezondheidsmedewerkers hoe ze longontsteking kunnen voorkomen, op tijd herkennen en laten behandelen.

Explicit Content zal het festival om 16.00 uur aftrappen en diverse bands vanuit de gehele regio zullen hun bijdrage leveren: Blend, BBR Band en BPM. Mig Buff zal het festival afsluiten. Tijdens de bandwissels betreden Unplugged Matters, Rhavage Light en Jemilo het akoestische podium. Drop It! zal natuurlijk ook zelf optreden. Tijdens het festival zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden van de verkochte loten door Team Arreba uit Baak voor hun Noordkaap Challenge. Dit is eveneens een actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor hetzelfde doel.

Financiƫle donaties zijn van harte welkom op rekeningnummer: NL82 RBRB 0845 2589 82 of kom op 17 december naar Baak. Entree is een vrije gift en ook door verkoop van de munten ten behoeve van eten en drinken, wordt geld ingezameld.

Meer informatie is te vinden op de website en bij Carolien Beijer.


www.dropitmusic.nl/drop-it-friends/

Carolien Beijer 06-46031445

carleo2008@live.nl