More than a feeling live op Radio Ideaal. Foto: PR
More than a feeling live op Radio Ideaal. Foto: PR

More than a feeling bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 23 november staat de band 'More than a feeling' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma. More than a feeling (MTF) begon eind 2007 in eerste instantie als Jazz/Funk/Fusion band met een puur instrumentaal repertoire. Vanaf 2008 werd de zang toegevoegd. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een echte en hechte vriendenband met leden uit Zevenaar, Nijmegen en Apeldoorn. Op muzikaal vlak kun je van de band covers met invloeden uit de Jazz, Soul en Funk verwachten. Het repertoire bestaat uit een combinatie van mooie ballads tot up-tempo nummers, allemaal gespeeld met een herkenbaar 'MTF sausje' met harmonieuze samenzang en melodieuze instrumentalisten. Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden.


Soepactie Union Zelhem

ZELHEM - Muziekvereniging Union Zelhem houdt op zaterdag 26 november en zaterdag 10 december weer haar soepactie. Op één van beide dagen tussen 9:30 en 13:00 komen leden van Union langs de deur voor de verkoop van diepgevroren verse erwten- en tomatensoep van Slagerij Markus. De kosten hiervoor zijn 4 euro per literbak en 3 literbakken voor 11 euro. Bestellen kan via info@unionzelhem.nl of bij een van de leden. De bestelling wordt gratis thuisbezorgd. Het is ook mogelijk om de soep op beide dagen direct af te halen in het Muziekcentrum Union (MCU), Hummeloseweg 39 in Zelhem. De opbrengst van de soepactie wordt gebruikt voor het onderhoud van het verenigingsgebouw 'MCU'. Daarnaast zal het geld gebruikt worden om dit jaar weer een paar bijzondere concerten te geven en het organiseren van diverse activiteiten. Dit alles met als doel extra inkomsten te genereren om zo de muziekvereniging voor Zelhem te behouden.


Regionale Postduivententoonstelling CC De Graafschap

Ruurlo – Postduivenvereniging Roderlo Ruurlo organiseert zaterdag 26 en zondag 27 november een tentoonstelling van postduiven in haar clubgebouw aan de Ventersteeg in Ruurlo. Het betreft een tentoonstelling van de Concours Combinatie (CC) De Graafschap. Aan deze tentoonstelling doen de leden mee die meespelen in de acht verenigingen die de CC De Graafschap rijk is en afkomstig zijn uit Vorden, Zelhem, Doetinchem, Lochem, Borculo, Hengelo/Keijenborg en Ruurlo. Er zullen tussen de 150 en 200 duiven tentoongesteld worden. De tentoonstelling is zaterdagavond vanaf 20.00 uur en zondagmiddag vanaf 14.00 uur geopend.

Tijdens de tentoonstelling gaat het om de schoonheid van de duif. Een mooie duif hoeft niet perse een goede snelle duif te zijn, andersom kan ook. Ook gaat het bij deze tentoonstelling vooral om de gezelligheid tijdens de wintermaanden. Tevens bestaat de kans om een leuke prijs te winnen met het Rad van Avontuur. De inwendige mens wordt ook niet vergeten. Zaterdagmorgen worden de duiven gekeurd door twee keurmeesters van de Groep van Keurmeesters van Postduiven. Dit jaar zijn dat Theo te Booy uit 's Heerenberg en Theo te Pas uit Ulft.