Samenwerken voor de toekomst van het dorp. Foto: Ruth van Schriek
Samenwerken voor de toekomst van het dorp. Foto: Ruth van Schriek

Halle werkt aan een leefbare toekomst

HALLE - Het bestuur van Halle's Belang werkt samen met andere Hallenaren aan een Dorpsplan om de leefbaarheid van Halle te behouden en te verbeteren. Halle's Belang komt op voor de belangen van Halle en streeft naar een leefbare toekomst voor het dorp. Daarom wil Halle's Belang nu samen met andere Hallenaren aan de slag gaan om een (nieuw) Dorpsplan te formuleren voor een leefbare toekomst van Halle. Op 23 januari 2017 is iedereen van harte welkom in de Grote Kerk in Halle om mee te denken over de toekomst van Halle.

In 2005 heeft het bestuur van Halle's Belang samen met Halse inwoners een Dorpsplan opgesteld om te bouwen aan een mooie toekomst voor Halle. Veel van de onderwerpen uit dit plan zijn ook daadwerkelijk gerealiseerd, denk aan het dorpsplein bij de Woage, de invulling van Dorpshuis De Korenaar en de oprichting van het Jeugdhonk. En met succes: Halle is een dorp om trots op te zijn. Het blijft echter nog steeds de uitdaging om te zorgen dat Halle ook leefbaar blijft. Om deze reden is het bestuur van Halle's Belang samen met een grote groep enthousiaste Hallenaren na de zomervakantie aan de slag gegaan om een nieuw Dorpsplan op te stellen.

Onderwerpen Dorpsplan
In het Dorpsplan zullen alle kernpunten die aandacht nodig hebben, worden behandeld. De werkgroep is momenteel druk bezig om alle knelpunten te inventariseren. Daarbij zijn op dit moment de volgende hoofdthema's geformuleerd: sport en ontmoeten, verkeer en vervoer, naoberschap, het buitengebied, dorpsontwikkeling (leegstand en braakliggende terreinen) en een aantrekkelijk Halle voor jong tot oud. De werkgroep gaat de onderwerpen nog verder onderzoeken en uitwerken, waarbij input van andere Hallenaren altijd welkom is. "Via de Facebookpagina Dorpsplan Halle houden we iedereen op de hoogte van de voortgang van het plan en posten we leuke weetjes over het dorp," vertelt Aalt van 't Pad, voorzitter van de werkgroep. "Ook als je ideeën hebt, horen we die daar graag."

Dorpsbijeenkomst
Een Dorpsplan opstellen doe je niet alleen voor elkaar, maar ook met elkaar. Om deze reden organiseert de werkgroep op 23 januari 2017 om 20:00 uur een dorpsbijeenkomst in de Grote Kerk van Halle.

"Iedereen die mee wil denken over de toekomst van Halle is van harte uitgenodigd. Tien jaar geleden hadden we een opkomst van ruim 200 mensen! Het zou super mooi zijn als ook voor dit Dorpsplan jong en oud op 23 januari 2017 naar de Grote Kerk komt. Want alleen samen kunnen we daadwerkelijk bouwen aan een leefbaar Halle, nu en in de toekomst," aldus de werkgroep.


facebook.com/dorpsplanhalle