Quintus Dames C1 in hun nieuwe wedstrijdtenues. Foto: PR

Handballers Quintus dames C spelen goede wedstrijd in nieuwe tenues

HENGELO – De teams van Handbalvereniging SV Quintus die zondag 20 november speelden, behaalden wisselende resultaten: net verloren of dik gewonnen. De Dames C speelden een winnende wedstrijd in hun nieuwe tenues.

De D2 speelde tegen een laagvlieger in de competitie, UGHV D1. Er werd goed overgespeeld en door mooie combinaties werd UGHV van het kastje naar de muur gespeeld. Onder leiding van de goede scheidsrechter, dat mag ook wel eens gezegd worden, werd het 16-4 in het voordeel van Quintus.

Dames C1 speelden de eerste wedstrijd in de nieuwe tenues. Of dit er mee te maken had is niet bekend, maar er werd zeer goed gespeeld. Het team pakte snel de voorsprong tegen UGHV DC2 en deze werd vakkundig uitgebouwd. Verdedigend ging het nog niet helemaal lekker, maar dit gaat zeker goed komen. Eindstand 26-9.

Op zondag 20 november speelden de heren 3 van Quintus tegen de heren 2 van Cabezota in Sporthal De Kamp. Aan het begin van de wedstrijd stonden de heren van Quintus even voor maar Cabezota kwam snel terug waardoor het tot de rust aardig gelijk op ging. De ruststand was 6-8. In de tweede helft kregen de heren van Cabezota toch een flinke voorsprong op Quintus waarmee ze wonnen met 23-12.

De D1 van Quintus ging op bezoek in Doetinchem bij Artimes '15 D2. Na een goede start liep Quintus uit naar 0-5, maar de dekking werd een open huis, waardoor er onnodige tegendoelpunten vielen. Mooie aanvallen zorgden voor een blijvende voorsprong. Eindstand 15-21. Een gretig spelend AES Arnhem E2 maakte het de Quintus E1 vandaag moeilijk. Hoewel er goed gekeept werd kwam Arnhem in de eerste helft met 4-2 voor. In de tweede helft werd er door Quintus niet altijd goed afgespeeld en gevangen, waardoor Arnhem verder kon uitlopen. Eindstand 11-4.

De Heren 1 moesten in Nijmegen aantreden tegen Ha-Stu 2. De Hengeloërs begonnen sterk waardoor ze 1 a 2 doelpunten voorsprong hadden. Op het eind van de eerste helft nam Ha-Stu het initiatief over wat resulteerde in een 10-9 ruststand. Ha-Stu vloog uit de startblokken en nam snel een voorsprong van vier punten. Quintus vocht zich terug in de wedstrijd. Met nog een minuut te spelen stond er een 17-17 tussenstand. Ha-Stu maakte in de laatste aanval de winnende 18-17.

Heren 2 speelde zondag uit bij Erix HS2 te Lichtenvoorde. Van meet af aan was het stuivertje wisselen om de voorsprong. Ruststand 10-11. Ook na rust bleef het een spannende en sportieve pot. De heren van Quintus maakten helaas een aantal slordige fouten waardoor een voorsprong van twee punten toch nog uit handen werd gegeven. Eindstand 19-15.