Vrees, olieverf op doek van George Meertens. Foto: PR
Vrees, olieverf op doek van George Meertens. Foto: PR Foto:

Nieuwe tentoonstelling 'Denkend aan Holland' door vijf kunstenaars

LAAG KEPPEL - In Espace Enny is tijdens 'Denkend aan Holland' het werk van vijf abstract werkende kunstenaars te zien. Op zondag 27 november om 15.00 uur wordt de officiële start van de expositie geopend met een korte inleiding door Enny Verhey. Daarna volgen poëzievoordrachten van Maarten Buser (dichter/recensent) en Hans Mellendijk (dichter/columnist).

Rivieren en luchten, oevers en akkers – ze laten zich vertalen naar kleuren en lijnen in een expositie waar het abstracte de uitdrukking is.

In Espace Enny zal tijdens Denkend aan Holland werk van de volgende vijf abstract werkende kunstenaars te zien zijn: Erik Oldenhof, André Geertse, Jeroen van Herten, George Meertens en Frans Vendel. Zij bewijzen dat abstracte kunst helemaal niet van de wereld losgesneden hoeft te zijn, maar juist kan wortelen in de realiteit. Misschien kunt u in de schilderijen van bovenstaande kunstenaars wel Hendrik Marsmans 'boomgroepen, dorpen, geknotte torens, kerken en olmen' terugzien – uit zijn gedicht 'Denkend aan Holland', naamgever van de expositie.