Wethouder Annelies de Jonge was uitgenodigd om de naam van de nieuwe brug 'Onze Wens' te onthullen. Foto: Anouk Plantinga
Wethouder Annelies de Jonge was uitgenodigd om de naam van de nieuwe brug 'Onze Wens' te onthullen. Foto: Anouk Plantinga Foto: Anouk Plantinga

Wijnhofpark verrijkt met speel- en ontmoetingsplek en brug 'Onze Wens'

Zutphen - Afgelopen zaterdag werden de nieuwe voetgangersbrug en de natuurlijke speel- en ontmoetingsplek in het Wijnhofpark in de wijk Berkelpark feestelijk geopend. Wethouder Annelies de Jonge was uitgenodigd om de naam van de nieuwe brug te onthullen. Met een fluisterboot kwam ze, samen met een klein gezelschap onder wie haar kinderen, aan. Vanaf de nieuwe brug werd ze toegesproken door Frank van de werkgroep 'Berkel Wijnhofpark'. Hij prees de samenwerking tussen de werkgroep en de gemeente die ervoor zorgde dat de brug gerealiseerd werd. Daarna was hij genoodzaakt op zijn buik te gaan liggen om de microfoon te overhandigen aan de wethouder.

Door Anouk Plantinga

Vanaf het water gaf zij aan het een enorme eer te vinden en erg trots te zijn op wat de buurt voor elkaar heeft gekregen. Zelf woonde ze tien jaar lang in een van de flats, tot 2010. Het verschil dat de bewoners met elkaar gemaakt hebben in de afgelopen jaren, vond de wethouder heel bijzonder, evenals hun vasthoudendheid en het doorzettingsvermogen waardoor het plan daadwerkelijk is uitgevoerd.

De Jonge: "Trots op voormalige buurt"

"Heel veel mensen dachten dat dit niet kon. De buurt stond niet zo heel goed bekend, had een andere naam die jullie gewijzigd hebben. De Berkel stroomt er nu doorheen, de flats zien er compleet anders uit, nu deze brug, de speeltuin, echt geweldig. En ik kan alleen maar zeggen dat ik er, als wethouder van de gemeente, heel trots op ben dat mijn voormalige buurt dit voor elkaar heeft gekregen."

Na deze woorden onthulde zij de naamplaat van de nieuwe brug: 'Onze Wens'. Vervolgens gingen alle aanwezigen naar de nieuwe speel- en ontmoetingsplek. Een tot de verbeelding sprekende plek, ontworpen door Christiane Orth van Twintig10 tuin- en landschapsontwerp. Speeltoestellen waar kinderen direct op klommen, zitjes en het wilgendorp waar alles van wilgentakken gemaakt is en waaraan nog verder kan worden gebouwd. Een waterpomp, een podium en veel ruimte en zand.


Lees verder op pagina 7