Vanaf de Houtmarkt tot aan de Spittaalstraat en Martinetsingel staan er slingerend over de markten ongeveer 200 kramen. Foto: PR
Vanaf de Houtmarkt tot aan de Spittaalstraat en Martinetsingel staan er slingerend over de markten ongeveer 200 kramen. Foto: PR Foto:

Meimarkt Zutphen: voor koopjesjagers en liefhebbers curiosa en lekkernijen

Zutphen - Op zondag 29 mei is het weer zover: de Meimarkt in Zutphen. Het is dan de laatste zondag van de maand, wat betekent dat de winkels in de binnenstad geopend zijn.

De marktpleinen in de binnenstad van Zutphen zijn op zichzelf de moeite van het bezoeken waard en lenen zich goed voor het organiseren van een uitgebreide markt. Vanaf de Houtmarkt tot aan de Spittaalstraat en Martinetsingel staan er slingerend over de markten ongeveer 200 kramen.

Standhouders uit het gehele land komen met onder meer bloemen en planten, eten, fruit en groenten maar ook hebbedingen zoals sieraden, fashion, boeken, cd's, lederwaren en nog veel meer snuisterijen. Verder zal een bedrijf uit Deventer, dat lasergamen promoot, aanwezig zijn, waarbij je de mogelijkheid hebt om het product zelf uit te proberen op een stuk grasveld. Dit veld zal aangekleed zijn met obstakels.
Koopjesjagers en liefhebbers van curiosa kunnen zich begeven naar de Spittaalstraat, waar traditiegetrouw de rommelmarkt georganiseerd wordt. Natuurlijk komt ook de inwendige mens zondag 29 mei weer volop aan zijn trekken. Onderaan de Zaadmarkt worden er regionale producten, allerlei heerlijkheden en snacks verkocht op 'het eetplein'. Kinderen kunnen zich op de Meimarkt vermaken in de zweef- en een draaimolen.
De dag wordt muzikaal aangekleed met cursisten van slagwerkschool Multipercussion. Zij zullen gedurende de dag diverse optredens geven met Djembe's.

De markt is op zondag 29 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur in het centrum van Zutphen. Een gezellige dag uit voor jong en oud!


GKN gaan kerkdiensten beleggen in Gorssel

Gorssel - De Gereformeerde Kerk Zwolle e.o., behorend tot het kerkverband van de Gereformeerde Kerken Nederland (GKN), is voor leden en belangstellenden kerkdiensten gaan beleggen in Gorssel. Deze erediensten worden gehouden in 'De Brink', Hoofdstraat 27 in Gorssel, en starten om 16:30 uur. Afgelopen zondag 22 mei heeft de eerste dienst plaatsgevonden.