De selectie nam naast Erps ook afscheid van Felix van den Sigtenhorst en Sem Ligt. Foto: Pieter Keuzekamp
De selectie nam naast Erps ook afscheid van Felix van den Sigtenhorst en Sem Ligt. Foto: Pieter Keuzekamp Foto:

KVZ selectie neemt afscheid van
'speler van verdienste' Jorrit Erps

Zutphen - Zaterdag 21 mei speelde KVZ 1 haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen en nam hierbij afscheid van aanvoerder Jorrit Erps. Met 250 wedstrijden in KVZ 1 op zijn conto kreeg hij van voorzitter Henk Jan Milius de eervolle onderscheiding 'speler van verdienste' opgespeld.

De inzet van Jorrit Erps is jarenlang van grote betekenis geweest voor de prestaties van KVZ 1. Hij speelde 13 jaar in de selectie en in die tijd is KVZ 1 opgeklommen van de tweede klasse naar de overgangsklasse. Zijn betrokkenheid bij KVZ is indrukwekkend, wat hij onder andere liet zien door bij KVZ te blijven te spelen, ook toen hij in Groningen studeerde.

De selectie van KVZ nam ook afscheid van Felix van den Sigtenhorst en Sem Ligt. Ook deze twee spelers zien we komend seizoen niet terug in KVZ 1. Het zou fantastisch zijn als zij hun tijd bij de KVZ selectie volgende week kunnen afsluiten met (opnieuw) promotie naar de overgangsklasse. Na de winst zaterdag op eigen veld tegen Rheko, is KVZ 1 bij winst volgende week uit tegen De Walden in Tietjerk (Friesland) kampioen. Dan speelt KVZ 1 volgend seizoen ook op het veld weer overgangsklasse.
Er werden zaterdag 21 mei overigens al vijf jeugdploegen kampioen. De E2, de B2, de C2, de C3 en de C4 vierden het kampioenschap al op de voorlaatste wedstrijddag van het veldseizoen.


Taichong wint de beker bij ZBVV

Zutphen - Maandagavond 23 mei was de slotavond van het Z.B.V.V.-seizoen. Een bekertoernooi met deelname van alle teams en twee gastteams: Ammizorg en Rijschool Nazar. De teams waren geloot in 2 poules en er werd op tijd gespeeld. De voorronde bestond uit twee poules waarvan de nummers 1 tot en met 4 kruisfinales gingen spelen en vervolgens via de plaatsingswedstrijden duelleerden om de Kamer van Koophandel Bokaal. Taichong en Isendoorn College bleven na de kruisfinales als winnaar over. In een zeer spannende finale werd Taichong nipt winnaar door in de laatste seconden de strijd te winnen met 20-19. Alle teams ontvingen een prijs en ook de prijswinnaars van de laatste competitieronde werden uitgereikt. De als nummer 1 en 2 geƫindigde teams in de 1e (Isendoorn College) en 2e klasse (Trajectum) van de competitie ontvingen tevens een prijs. De kampioen van de 1e klas Isendoorn College kreeg bovendien de wisselbeker, de HeDo Video Cup, uitgereikt en mag die behouden omdat zij die voor het derde achtereenvolgende jaar wonnen.

Erelidmaatschap
Na afloop werd voorzitter Jan Evers verrast met het erelidmaatschap van de Z.B.V.V. voor zijn inzet in de afgelopen 39 jaar. Tijdens de ledenvergadering van 6 juni zal de nadruk liggen op het wel of niet doorgaan van de vereniging en een andere bestuurssamenstelling.

Teams oproep
Bedrijven en instellingen, wijkteams, buurten, scholen, families en ook individuen die belangstelling hebben kunnen bellen met secretaris Frits Borst (0575 - 52 44 94) of reageren via www.zbvv.nl. De competitie 2016/2017 zal in september starten. Opgave kan voor 1 augustus.