ZieZo Geknipt, kapperszaak van Cissy Weijers, sleept groene lintje in de wacht. Foto: Aranka Reeuwijk
ZieZo Geknipt, kapperszaak van Cissy Weijers, sleept groene lintje in de wacht. Foto: Aranka Reeuwijk Foto:

Kapper ZieZo Geknipt wint groene lintje

Zutphen - De kapperszaak ZieZo Geknipt in Zutphen heeft het jaarlijkse groene lintje van GroenLinks in de wacht gesleept. De kapsalon aan de Groenmarkt is volgens de jury "een unieke, jonge kapperszaak, waarvan de eigenaressen vol enthousiasme en overtuiging werken aan een beter milieu. En dat is bijzonder in een branche waarin chemicaliƫn en spuitbussen tot nog toe een grote rol spelen".

ZieZo Geknipt, kapperszaak van Cissy Weijers, werkt met natuurlijke producten (veelal ecologisch geteeld) en zo weinig mogelijk belastend voor het milieu. De verpakking is volledig cradle-to-cradle, wat inhoudt dat alle onderdelen van de flacon tot aan de drukinkt op het etiket composteerbaar of opnieuw te gebruiken zijn. En: de producten zijn allemaal proefdiervrij. ZieZo Geknipt is daarmee een belangrijk voorbeeld voor de kappersbranche. De jury: "Juist omdat ZieZo Geknipt in haar branche zo uniek, opvallend en vooruitstrevend is hebben we besloten ZieZo Geknipt het Groene Lintje uit te reiken".
De vijf nominaties, die de jury van Het Groene Lintje uit de aanmeldingen had gekozen, zijn alle vijf unieke ondernemingen in Zutphen met een duidelijke voorhoedefunctie op het gebied van duurzaamheid. De andere ondernemingen die veen eervolle vermelding kregen zijn: de BioToko, Eco-Care, Goods Only en restaurant Lekker.