Scheidsrechters SZO sluiten seizoen af met handboogschieten onder leiding van Phoenix. Foto: PR
Scheidsrechters SZO sluiten seizoen af met handboogschieten onder leiding van Phoenix. Foto: PR Foto:

Scheidsrechters schieten met scherp

Zutphen - Het voetbalseizoen zit er voor de meeste teams inmiddels op en dat betekent dat ook de voetbalscheidsrechters van de SZO het een tweetal maanden wat rustiger aan kunnen gaan doen. Tijdens de laatste training op dinsdag 17 mei werden er op het fraaie complex aan de Damlaan dan ook geen fanatieke sprintjes getrokken of duurloopjes afgewerkt. Onder auspiciƫn van mede-gebruiker van de accommodatie, de handboogschietvereniging Phoenix, konden de arbiters nu zelf eens proberen, wat zoveel spitsen ieder weekend nalaten: raak schieten. Na een aantal nuttige aanwijzingen en individuele tips wisten de sportieve scheidsrechters en de vrijwilligers de borden uiteindelijk goed te vinden, hoewel een aantal pijlen achteraf toch op het sportveld moesten worden opgezocht. Uiteindelijk scoorde Gerrit Bijenhof de meeste punten.

In Het Fluithuus, de kantine die al decennia lang enthousiast wordt beheerd door Jan en Annie Schoenmaker, werd het voorbije seizoen uitvoerig nabesproken en ontving Michel Nijdeken de prijs voor de beste spelregelkenner van 2016. Han Marsman verrichtte als voorzitter van het district Oost namens de COVS de loting voor het jaarlijkse IJssel- en Berkeltoernooi dat dit jaar op 18 juni in Voorst plaats vindt. De voetbalteams van de scheidsrechtersverenigingen in het district Oost ontmoeten elkaar daar.
Tenslotte werden verschillende leden gehuldigd; Jan Heppen ontving een speldje voor zijn 40-jarig lidmaatschap, Gertie Brouwer en Dolf Versteege waren beide 25 jaar lid van de Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters. Vanzelfsprekend genoten de SZO-leden en de gasten van het gezellige buffet na afloop. In augustus staan de scheidsrechters weer klaar voor de nieuwe competitie.