Vice-voorzitter Cees Seevinck bedankte Richard Daamen van Belimo (l). Foto: PR
Vice-voorzitter Cees Seevinck bedankte Richard Daamen van Belimo (l). Foto: PR Foto:

Be Quick tekent contract met hoofdsponsor Belimo

Zutphen - Zondag 22 mei is het contract met hoofdsponsor Belimo officieel tot stand gekomen. De looptijd is vier jaar en Be Quick is zeer verguld met deze verbintenis.

Speciaal is natuurlijk dat onze voorzitter a.i. Richard Daamen directeur Benelux is van deze Zwitserse multinational. Vice-voorzitter Cees Seevinck bedankte hem hiervoor.

Voorts werden er deze middag ook sponsorcontracten gesloten met Installatiebedrijf Emile Boogman (Be Quick 2/zondag) en Bakkerij van Zuijlen (de gehele E-afdeling). Ook deze twee bedrijven is Be Quick veel dank verschuldigd.


Meer foto's op contact.nl


Zutphense dame 89 jaar doet mee aan zwemwedstrijd H2O in de IJssel

Zutphen - De organisatie heeft het voor elkaar: H2O, de zwemwedstrijd van de Gelrehaven naar de nieuwe Noorderhaven, mag doorgang vinden en wel op 10 juli. Het is maar liefst 57 jaar geleden dat de laatste zwemwedstrijd plaatsvond in de IJssel. Kort na het openen van de inschrijving werd de organisatie opgebeld: of mevrouw Dop van 89 jaar ook mee mocht doen! In april heeft de organisatie de knoop doorgehakt. Mevrouw Dop zwemt op 10 juli de volledige afstand mee.

Dini Dop, geboren en getogen in haar woonplaats Zutphen, blijkt altijd in de IJssel te hebben gezwommen. Dini is autodidact. Haar broer heeft haar leren zwemmen toen zij zes jaar was. Daarna heeft ze zelf haar slag verbeterd. Gewoon door te oefenen. Net als elke andere deelnemer, dient zij te zwemmen in een wetsuit. Dat vindt ze maar niks. Paul Post, voorzitter van De Vrije Slag Door Zutphen: "De vereiste zwemervaring kan ze wel hebben, maar daar hebben we geen overtuigend bewijs van. Een Zwem CV heeft ze niet. Toen wij ook nog als voorwaarde stelden dat zij begeleid gaat worden door duikers vond ze dat aanvankelijk betuttelend, maar dat besluit heeft ze geaccepteerd."

Dini gaf aan graag te willen trainen, maar ook dat ze eigenlijk nog nooit in een bad heeft gezwommen. Zwembad De IJsselslag in Zutphen voorziet haar van een gratis abonnement om zich goed te kunnen voorbereiden. Ze ontvangt dit donderdag 26 mei om 10:00 uit handen van wethouder Pennings van Sport. Direct aansluitend krijgt zij haar wetsuit en zal ze daarmee met de duikers te water gaan. Hierover volgende week meer.

Over H2O Zutphen
H2O Zutphen kun je zien als een spectaculaire sprint van 1125 meter met drie obstakels die het originele parcours niet kende. Een haven uitzwemmen (maar ook later er weer in zwemmen) vergt techniek. Ook kunnen zwemmers worden verrast door het flessenhals effect onder de oude IJsselbrug. De eerste 1000 meter zal vlot gaan met een stroomsnelheid van ongeveer 5 kilometer per uur. Zwemmers zullen vooral daar proberen winst te boeken. Maar in de laatste 125 meter in de Noorderhaven komt het daar neer op kracht, techniek en uithoudingsvermogen. Het effect van stroomafwaarts zwemmen is daar volkomen afwezig.

De organisatie, die de jaarlijkse prestatietocht De Vrije Slag Door Zutphen in de Berkel organiseert, laat maximaal 100 gescreende deelnemers toe. Er zijn series voor jongens en meisjes (16-20 jaar) en series voor mannen en vrouwen vanaf 20 jaar. Deelname is niet voor iedere enthousiaste zwemliefhebber weggelegd. Zwemmen in een rivier als de IJssel is en blijft een onderneming waar risico's aan zitten. Van onervaren zwemmers kan niet verwacht worden dat zij de omstandigheden aankunnen.

Langsvarend scheepsverkeer heeft een zuigende werking: zwemmers verliezen het van de sterke stroming en draaikolken die daardoor ontstaan. Daarom is zwemmen normaal gesproken verboden voor het gehele traject waar nu wordt gezwommen. Stilleggen van scheepvaart in de IJssel is geen optie. Dat is spannend en houdt in dat de organisatie met alle mogelijke scenario's rekening moet houden. Daarom hebben we goede afspraken gemaakt met Rijkswaterstaat over passages van schepen en toezicht op het water.

ZwemCV bij aanmelding
Rekening houdend met deze waarschuwing en omdat het de eerste keer is dat DVSDZ deze wedstrijd organiseert wil de organisatie weten welke ervaring deelnemers precies hebben. Bij aanmelding wordt dan ook om een ZwemCV gevraagd. Uit dat CV moet prominent blijken welke open water ervaring de zwemmer heeft. Dat kan een van de langere afstanden van de Vrije Slag Door Zutphen zijn, maar moet in elk geval minimaal 920 meter zijn. Die afstand is het koningsnummer van De Vrije Slag Door Zutphen. En die deelnemers zijn bekend. Deelnemers die nu bekend zijn hebben schitterende ervaringen. Daar staan prachtige tochten en wedstrijden in kanalen en rivieren in binnen- en buitenland bij.

Tot 12 juni kunnen zwemmers zich inschrijven via www.dvsdz.nl. Of H2O Zutphen, net als De Vrije Slag Door Zutphen en Triatlon Zutphen een jaarlijks terugkerend zwemevenement gaat worden, hangt af van hoeveel belangstelling er is voor de relatief korte afstand en hoe deze eerste editie wordt ervaren.


Tennistoernooi Zomermarkepaal LTC Gorssel

Gorssel - Van 27 juni t/m 3 juli 2016 organiseert LTC Gorssel, het jaarlijks terugkerende tennistoernooi 'Zomermarkepaal', op het tennispark aan de Flierderweg 1a.

De gehele week wordt er fanatiek gestreden om de eer in de categorieën 3 t/m 8 in de dames-, heren- en gemengd dubbel. De leeftijdsgrens in de categorie 3 en 4 is 25 jaar en ouder en in de categorieën 5, 6, 7 en 8 is 35 jaar en ouder. Wie mee wil doen kan zich inschrijven via www.toernooi.nl (vóór 17 juni!). Het toernooi van LTC Gorssel staat al jaren bekend om de live muziek (iedere wedstrijddag), fanatieke spelers en spannende wedstrijden. Dit jaar in het thema van Frankrijk.

Tijden en finale
Doordeweeks beginnen de wedstrijden om 18.30 uur en in het weekend wordt er overdag gespeeld. Zondag is de finaledag en worden alle winnaars aan het eind van de dag in het zonnetje gezet. Supporters en belangstellenden zijn van harte welkom om de wedstrijden te kijken, maar ook om te komen dansen en borrelen.

Meer informatie op de website.


www.ltcgorssel.nl

Ook werd een sponsorcontract gesloten met Installatiebedrijf Emile Boogman. Foto: PR
Ook werd een sponsorcontract gesloten met Bakkerij van Zuijlen. Foto: PR