Vorig jaar werd de Tractorpulling gehouden in Didam. Foto: PR
Vorig jaar werd de Tractorpulling gehouden in Didam. Foto: PR Foto: Foto: PR

Tractorpulling van wereldformaat

Power, (ont)spanning en sensatie

LOERBEEK - Claas tractorpulling Loerbeek organiseert op 28 mei een Grand National wedstrijd van wereldformaat. Op twee wedstrijdbanen worden diverse Truck en Tractorpulling wedstrijdklassen verreden. Tractoren met speciale turbine motoren tot 8000 pk, omgebouwde auto's, en power trucks. Uiteraard is er ook een groot aantal regiorijders aanwezig.

Naast het wedstrijdspektakel is er een speciaal kinderdorp moet onder andere springkussens, een traptrekkerparcours, elektrische mini-kranen en een draaimolen. Bezoekers kunnen van dichtbij de grote machines bekijken en de rijders spreken in het rennerskwartier, maak mooie foto's en selfies of feest mee in de tent. Kortom, topsport op twee banen en entertainment voor heel het gezin.
Bij een truck en tractorpulling wedstrijd moeten de deelnemers met hun voertuig een zware sleepwagen over een zo groot mogelijke afstand verplaatsen. Tijdens een 'pull' verplaatst het gewicht van de sleepwagen zich zodat de truck of tractor steeds harder moet werken om de wagen voort te slepen. Wie de sleepwagen over de 100 meter finish lijn trekt behaald een 'full pull' en plaatst zich voor de finale.
In de afgelopen 25 jaar zijn er grote stappen gemaakt door de stichting. Was het eerst nog een zandbaan waarop 'boeren' trekkers met elkaar de strijd aangingen, is het nu een competitie waarin trucks en tractoren op kleibanen met elkaar de strijd aangaan. Deze officiële wedstrijden worden afgewerkt onder de vlag van de NTTO (Nederlandse Truck en Tractorpulling Organisatie). RTL 7 is daarom aanwezig om opnames te maken voor het televisieprogramma Truck en Tractorpulling. 'Met de komst van steeds meer 'grote jongens' zijn we uit ons jasje gegroeid en vorig jaar verhuisd naar een nieuw decor aan de Loerbeekseweg. Dit is mede mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers en sponsors', zo schrijft de organisatie in een persbericht.
Het evenement is 28 mei van 13.00 tot 24.00 uur van harte welkom op het evenementen terrein aan de Loerbeekseweg 4 in Loerbeek. De entree is tot 6 jaar gratis, 6 tot 12 jaar betaalt 7,50 euro en de rest 17,50 euro, inclusief een programma boekje dat naast startlijsten en mooie foto's is voorzien van mooie artikelen. Neem ook eens een kijkje op de website www.tractorpullingdidam.nl en volg het evenement ook op facebook 'Tractor pulling Didam'.


Schutterfeest in Lengel

LENGEL - Op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni wordt het traditionele schuttersfeest gehouden van Schutterij Sint Antonius Lengel. Het schuttersfeest wordt gehouden in het 't Bosmanhuus, Antoniusstraat in Lengel. Dit jaar is er een wijziging gekomen in het programma. Op zaterdag is het koningschieten en het schuttersbal en op zondag 5 juni vindt het keizerschieten plaats.

Zaterdag om 13.00 uur zal schutterij en drumfanfare St. Antonius aantreden voor het ophalen van het koningspaar Theo en Helmie Visser, keizerspaar Albert en Irene Peters en jeugdkoning Bram Peters en koningspaar en de Jeugdkoning. Om 14.00 uur begint de jeugd met het jeugdkoningschieten, waarna om 15.00 uur het koningschieten en damesschieten plaatsvindt. Om 17.00 uur is de huldiging en installatie van het nieuwe koningspaar en de jeugdkoning en de uitreiking van de prijzen. Na de gezamenlijke maaltijd halen de schutterij en drumband om 19.00 uur het nieuwe koningspaar en jeugdkoning op. Om 20.00 uur is er een groot schuttersbal. De muziek op deze avond wordt verzorgd door dj Angelo. Tijdens het schuttersbal huldigt Wim Bosman, alweer 29 jaar beschermheer van Sint Antonius, een aantal leden voor hun 40- en 25-jarig lidmaatschap. Verder wordt een lid geïnstalleerd als Erelid. Op zondag 5 juni is het keizerschieten voor alle oud-schutterskoningen. Om 13.00 uur treden schutterij en drumfanfare Sint Antonius aan voor het ophalen van het keizerspaar Albert en Irene Peters met om 14.30 uur start van het keizerschieten. Rond 17.00 uur is de installatie van het nieuwe keizerspaar. Bij Schutterij St. Antonius zijn nog steeds nieuwe leden van harte welkom. Info: 0314-664994 of kom naar Lengel op 4 en 5 juni.