Een piepjonge deelnemer loopt hard tijdens de Diemse Experience Run. Foto: PR
Een piepjonge deelnemer loopt hard tijdens de Diemse Experience Run. Foto: PR Foto: Foto: PR

Primeur Diemse Experience Run

Hardlopen tijdens Didam op Stelten

DIDAM – Net als andere jaren wordt er tijdens Didam op Stelten een hardloopwedstrijd georganiseerd. Dit jaar voor het eerst in een nieuw jasje: de Diemse Experience Run is op zondag 5 juni de primeur. In het kader van het thema van Didam op Stelten dit jaar, 'Beleef het in Diem', is het idee ontstaan lopers een extra ervaring te geven. De Diemse Experience Run biedt daarom vier verschillende runs, zodat iedereen mee kan doen en de run kan kiezen die bij hem of haar past.

Kab Accountants & Belastingadviseurs heeft haar naam verbonden aan de prestatie run. Deze run, met tijdregistratie, heeft een lengte van vijf kilometer en gaat dwars door Didam. Body Action uit Wehl organiseert drie fun runs, waarbij deelnemers enkele hindernissen mogen trotseren. De jeugd van 5 tot 9 jaar loopt een rondje van 1250 meter. De 10- tot 14-jarigen lopen hetzelfde parcours twee keer. Voor deelnemers van 15 jaar en ouder is er een fun run van bijna vijf kilometer.
Voor deelnemers is er de mogelijkheid om zich om te kleden in Meulenvelden. Het programma begint om 13.00 uur: Start fun run 5-9 jaar; 13.30 uur: Start fun run 10-14 jaar; 14.00 uur: Start Kab 5km prestatie run; 14.45 uur: Prijsuitreiking de Kab 5km prestatie run (snelste drie heren en dames); 15.00 uur: Start fun run 15 jaar en ouder.

Inschrijven kan via de website www.didamopstelten.nl of, als er nog plek is, op de dag zelf tot een half uur voor elke wedstrijd. Kosten voor de jeugd tot 15 jaar bedragen 3 euro en voor volwassenen 6 euro.