'Montferland niet te vertrouwen'

Harde woorden in Doetinchemse gemeenteraad

DOETINCHEM - Tijdens zijn algemene beschouwingen over de Doetinchemse programmabegroting 2017 noemt Robert Ooms van de Partij voor Lokaal Maatwerk PvLM de buurgemeente Montferland 'niet te vertrouwen'. Ooms zorgde daarmee voor opschudding in de raad, maar bleef bij zijn standpunt.

Ooms stoelt zijn woorden op twee recente voorbeelden. "Het gedrag van gemeente Montferland in samenhang met afspraken die gemaakt zijn over de sociale werkvoorziening Laborijn en het samenwerkingsverband bedrijventerreinen West Achterhoek." Ooms over het samenwerkingsverband: "Zij gaan vrolijk op persoonlijke titel nieuwe bedrijventerreinen ontwikkelen, terwijl wij nog aan het worstelen zijn hoe wij de huidige voorraad kunnen realiseren."

'Wij herkennen ons niet in deze opmerkingen'

Henri-George MoƬze de Chateleux (D66) heeft grote moeite met de opmerkingen van Ooms en vindt dat die niet passen in de parlementaire beleefdheidsregels en omgangsvormen. Ooms houdt echter voet bij stuk. Hij meent: "Als u bij meerdere bijeenkomsten was geweest dan was u dezelfde mening toegedaan."

Reactie
Gemeente Montferland gaf, geconfronteerd met de opmerkingen in de Doetinchemse raadsvergadering, bij monde van een woordvoerder de volgende reactie: "De gemeente Montferland geeft geen commentaar op de opmerking tijdens de begrotingsraad van Lokaal Maatwerk uit Doetinchem, behalve dat wij ons niet herkennen in de opmerkingen."