Sint bezoekt ook dit jaar Rekken. Foto: Mark Kruger
Sint bezoekt ook dit jaar Rekken. Foto: Mark Kruger Foto:

Kunstzinnige Vesper over Anna Joachim

EIBERGEN - In de oude dorpskerk in Eibergen wordt zondag 19 november een vesper gehouden die geïnspireerd is op het apocriefe verhaal van Anna en Joachim. Aanwezigen mediteren bij een icoon van de geboorte van Maria. Liederen, kaarslicht en stilte bepalen de sfeer van deze vesper. Ieder is welkom om 19.00 uur op het koor van de Oude Mattheüs.


Kaarten in Kulturhus de Wanne in Beltrum

BELTRUM - De eerste kaartavond in De Wanne in Beltrum in op zaterdag 18 november. De organisatie is in handen van Dios-Beltrum. De kaartavond begint om 20.00 uur.

Er wordt zoals gebruikelijk weer getwintigd. Iedere kaartliefhebber is van harte welkom. Voor inlichtingen en opgave kan men terecht bij de organisatie: Paulien Ribbers, tel. 0544-481365.


Sint komt 26 november naar Rekken

REKKEN - Sinterklaas heeft laten weten op zondag 26 november Rekken aan te doen. Hij probeert rond 14.30 uur met zijn schare Pieten op het veldje 'de Weaverskamp' te arriveren. Alle kinderen en ouders zijn uitgenodigd om hem te verwelkomen. En toe te zingen. Na een rondtocht door het dorp wordt het feest voortgezet bij café Kerkemeijer.


Kerstshow Groei en Bloei Berkelland

BERKELLAND - Een theater van modern en klassiek bloemwerk in een grote diversiteit van structuren en kleuren. Zo kan de jaarlijkse kerstshow van Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen worden omschreven. Op donderdag 23 november om 19.30 uur is het weer zover. Dit jaar zullen de toparrangeurs Han Fokkink en Henrieke Lankveld van Bloemenatelier Han Fokkink uit Lochem een nieuwe en b(l)oeiende show verzorgen. Aan het eind van de avond zal eenbloemwerk van de demonstratie worden verloot. De zaal van Café Restaurant Prinsen, Eibergseweg 13 in Haarlo is vanaf 19.00 uur open.

Tijdens de kerstshow kunnen liefhebbers ruimschoots inspiratie opdoen. Al meer dan 25 jaar is Bloemenatelier Han Fokkink een begrip in Lochem en omstreken. Wat Han niet op de veiling vindt kweekt hij zelf zodat hij en zijn team over een breed assortiment kan beschikken. Henrieke doet regelmatig en met succes mee aan bloemstylingwedstrijden, zoals de Flowercup waar zij op 22 oktober als eerste eindigde. Ook verzorgt zijal jaren de lessen bij Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen, waar onder haar inspirerende leiding de mooiste creaties ontstaan.
Han en Henrieke zullen de avond kleuren met hun werk, zij proberen altijd iets te maken waar iedereen naar blijft kijken in zowel modern als klassiek bloemwerk. Verse bloemen vormen hierbij altijd de basis met af en toe een verrassend accent. Natuurlijk gaat het niet alleen om inspiratie en schoonheid: het leerzame aspect wordt niet vergeten. Tijdens het opbouwen van de stukken zien bezoekers welke technieken er worden gebruikt en welke materialen er voor nodig zijn. Er is vanuit het publiek ruim gelegenheid om vragen te stellen. Het toegangsbewijs tot de kerstshow is tevens een lot waarmee men meedingt naar een spectaculair arrangement van de demonstratie. Daarnaast worden er bloemstukken verloot, gemaakt door de dames van de bloemschikcommissie. Meer informatie is te verkrijgen bij: Ada Willemsteijn, tel. 0535741173, www.berkelland.groei.nl.