De plek waar aangehaakt kan worden om mee te haken voor de wereldrecordpoging in de Needse bibliotheek. Foto: Rieta van der Linde
De plek waar aangehaakt kan worden om mee te haken voor de wereldrecordpoging in de Needse bibliotheek. Foto: Rieta van der Linde Foto:

Vlaggetjes haken voor wereldrecord langste gehaakte slinger

NEEDE - De Nije Stichting, Centrum voor (na)zorg en ondersteuning bij kanker in Hengelo (Ov), bestaat volgend jaar 10 jaar. Met het haken van vlaggetjes wordt het jubileum van de Nije Stichting op ludieke wijze gevierd.

De toestroom van de vlaggetjes is zo groot dat al bijna het dubbele van het beoogde aantal van 40.000 exemplaren binnen is. Dus het wereldrecord gaat er komen.

Inmiddels worden er ook andere items gehaakt. De haakavond in Neede wordt gehouden, zodat haaksters elkaar kunnen ontmoeten en met elkaar ervaringen en ideeën kunnen uitwisselen. Of om elkaar te tippen over leuke patronen voor bijvoorbeeld sleutelhangers, kerstballen enzovoort. De gehaakte voorwerpen zijn bedoeld voor de verkoop. De opbrengst van alle artikelen komt ten goede aan de Nije Hoeve. Dit is een centrum voor (na) zorg en ondersteuning bij kanker. Het streven is dat het nieuwe centrum in het jubileumjaar geopend wordt. Ben je niet in de gelegenheid te komen, maar je hebt wel vlaggetjes of andere leuke items klaar, dan kun je deze inleveren bij Blokker in Neede tot 15 november.

Op vrijdag 17 november van 18.30 tot 20.00 uur zijn haaksters van harte welkom in de bibliotheek Neede aan de Oudestraat (ingang via boekhandel de Kamer van Kramer).

Het is handig om je vooraf aan te melden voor de bijeenkomst van 17 november. Dit kan via tel. 0545-291299, of mail: rietavanderlinde@kpnmail.nl.


www.denijestichting.nl