De maatschappelijke opbrengst van de Beursvloer.Foto: Kristel van Dijk, SHOOTZ
De maatschappelijke opbrengst van de Beursvloer.Foto: Kristel van Dijk, SHOOTZ Foto:

Waardevolle matches op
Berkellandse Uitdaging

EIBERGEN - Als een van de partners van de Berkellandse Uitdaging, stelde bouwbedrijf Van Wijnen uit Eibergen afgelopen donderdagavond haar deuren open om de Beursvloer te organiseren, de plek waar vraag en aanbod voor ideële ondersteuning tot stand komt.

Door Rob Weeber

In een sfeervol ingerichte ruimte waren zo'n 140 'handelaren' samengekomen die tussen 20.00 en 21.00 uur bij de hoekmannen en –vrouwen hun vraag dan wel aanbod konden neerleggen of direct een deal konden sluiten. Onder toeziend oog van notarius Kraayenhof uit Borculo werden de gesloten matches vervolgens geregistreerd. Toen de gong voor de tweede keer had geklonken, maakte Kraayenhof samen met speaker Richard Grevelink van AV Integrate de nieuwe BU-indexstand bekend.
De Beurs sloot met 32 waardevolle matches die een maatschappelijke tegenwaarde vertegenwoordigden van bijna 29.000 euro. Nieuw was de muzikale omlijsting van het programma, verzorgd door Twee F(reemde) M(annen) uit Zieuwent.
De avond kwam verder tot stand met medewerking van De Klok uit Eibergen en leerlingen van het Assink Lyceum.

Lichtjesavond op begraafplaats Rekken

REKKEN - Lichtjesavond is: In een sfeer van warmte en saamhorigheid even stilstaan bij degenen die niet meer bij ons zijn op een door fakkels verlichte begraafplaats.

Nijkamp Uitvaartzorg houdt in samenwerking met vele vrijwilligers al een aantal jaren Lichtjesavonden. Deze avonden zijn inmiddels in vier verschillende plaatsen: Eibergen, Rekken, Enter en Rijssen.
Door deze herinneringsbijeenkomsten klein en eenvoudig te houden wordt de drempel op de avonden te bezoeken voor belangstellenden laag gehouden. Het belangrijkste hierin is dat geloof, afkomst en achtergrond geen rol spelen.

Elk jaar komen er meer mensen. De reacties zijn positief. Mede daarom is onlangs 'Stichting Lichtjesavonden' opgericht. De stichting hoopt de organisatie nog jaren te mogen blijven uitvoeren. Mensen kunnen helpen om invulling te geven aan het programma. Denk bijvoorbeeld aan een lied ten gehore brengen of een gedicht lezen. Suggesties zijn welkom.

Dit jaar zal Lichtjesavond in Rekken worden gehouden op zaterdag 18 november. Het eerste gedeelte van de avond begint om 19.00 uur op de begraafplaats aan de Rekkenseweg. Alle bezoekers krijgen daar bij aankomst een kaarsje uitgereikt. Er is een programma samengesteld met passende woorden en live muziek. Daarna lopen aanwezigen gezamenlijk, via de Berkelbrug, naar de begraafplaats aan de Lindevoort waar het programma wordt afgesloten. De bijeenkomst zal in z'n geheel ongeveer 45 minuten duren en is ook geschikt voor kinderen. Voor mensen die minder goed ter been zijn staan stoelen klaar en zij mogen zich ook per auto verplaatsen naar de begraafplaats aan de Lindevoort.

Op Lichtjesavond is iedereen welkom, ook nabestaanden wiens dierbaren elders gecremeerd of begraven zijn.

Ondanks de verlichte begraafplaatsen wordt bezoekers aangereden een zaklantaarn mee te nemen. Via de Facebookpagina van Stichting Lichtjesavond Rekken of de website www.nijkampuitvaartzorg.nl wordt aangegeven of de avond door gaat in verband met het weer.

Tel: 0545-471900, stichtinglichtjesavonden@gmail.com